KRVAVI MESEC će zasijati u petak! Donosi samo NEVOLJE I NESREĆU, a teoretičari zavere kažu – i nešto JOŠ GORE

Sudeći prema tvrdnjama veoma aktivnog Jutjub propovednika Pola Biglija "tamno-crvena senka Meseca je možda znak drugog dolaska", ili već tako nekako... Kako navodi britanski Ekspres, Bigli je nedavno izjavio: 

Pixabay

– Znate, bog mi se nedavno obratio i rekao da moram da obratim pažnju na ‘krvavi Mesec’. Rekao mi je da bi trebalo da otkrijem šta se tu, zapravo, dešava i ja sam otkrio da će to biti najduži ‘krvavi Mesec’ u poslednjih 100 godina. Takođe sam otkrio da se to događa i nad Jerusalimom, što je potpuno neverovatno – kaže poznati propovednik.

On se potom poziva i na Bibliju, navodeći da je još drevni izraelski prorok Joil pisao o tome da će se “Sunce zatamniti, Mesec će se pretvoriti u krv pre velikog dana kada će gospod doći.”

Ovaj Jutjub propovednik je izgleda prilično uveren u to da će se nešto veliko i vrlo apokaliptično dogoditi u petak, što bi moglo prilično da iznervira sve one koji imaju planove za vikend, konstatuje Indipendent.

Ovo međutim nije prvi put da se krvavi Mesec dovodi u vezu sa “sudnjim danom” i propašću sveta.

Intenzivnije “teoretisanje” na ovu temu počelo je 2013. godine kada su dvojica sveštenika Džon Hagi i Mark Blic izneli svoju teoriju po kojoj će nekoliko uzastopnih pomračenje Meseca pokrenuti Armagedon.

Naravno da, kao ni vekovima unazad, tokom pomračenje koja su se desila poslednjih godina i decenije, do toga nikada nije došlo.

Zato nema nikakvih razloga da se otkazuju planirane aktivnosti za vikend. Šta više, oni koji budu u mogućnosti da posmatraju pomračenje, biće u prilici da posvedoče najdužem pomračenju meseca u ovom veku koje će trajati jedan sat i 43 minuta.

Ono će svoj vrhunac dostići u 20 sati i 22 minuta po griničkom, odnosno sat kasnije po srednjeevropskom, vremenu, i biće vidljivo sa područja Južne i Istočne Evrope, zatim Afrike, Srednjeg Istoka, Indije i Australije.