Lekari se stvarno svačega naslušaju: Ovo su NAJLUĐE STVARI zbog kojih su ljudi dolazili u HITNU POMOĆ

Baletske suknje
Printscreen/Youtube

Da nema ovakvih preterano zabrinutih pacijenata, posao lekara bi bio dosadan i suvoparan bez ijedne zanimljive situacije.

 

Svi mi se ponekad bezrazložno uplašimo za naše zdravlje. Ono što moramo znati je da “povučemo ručnu”, ili se “ujedemo za jezik” pre nego što se požalimo na bol u stopalu ili ispod rebra. Jer u svetu gde se sve više sedi pred monitorima, a sve manje kreće, ne znači svaki bol u mišićima da imamo neku tešku bolest, piše britanski Metro.

Ali da nema ovakvih preterano zabrinutih pacijenata, posao lekara bi bio dosadan i suvoparan bez ijedne zanimljive situacije.

Sve zanimljivosti koje su “kvazi bolesnici” pitali lekare ili zbog kojih su zvali Hitnu pomoć dežurnim lekarima su izmamili osmehe na lice, a mi se nadamo da će i vama. 

Evo najluđih događaja iz hitne pomoći. Prepričavaju ih lekari, medicinsko osoblje i poneki pacijent:

– Bolničar ovde. Tu su neki ljudi, došli su u Hitnu jer misle da su gej.

– Došao je u Hitnu jer mu je aplikacija na telefonu rekla da mu je san lošeg kvaliteta i da malo spava.

– Pacijent je došao u Hitnu zahtevajući da mu se ukloni višak ušnog voska koji mu je smatao.

– Majka me je dovela u Hitnu jer je mislila da imam trovanje krvi. To je zapravo bio voćni koktel koji sam pio taj dan pa sam ga prosuo po pantalonama. Sestra je to obrisala i ja sam bio “spašen”.

– Bio sam na venčanju sina i primetio sam da je moj sin malo nizak. Da li biste mogli da mu odmah date nešto da postane viši?

– U dva ujutru je u ambulantu utrčao jedan izbezumljeni mladić, tražeći hitnu intervenciju jer mu je “nešto pocepalo grlo”. Za to se na kraju ispostavilo da je resica koju svako ima da bi mogao da govori.

– Jedan tinejdžer se zabrinuo da je njegova rođaka ostala u drugom stanju zbog toga što ju je deset minuta “jako intenzivno” gledao pravo u oči.

Pomislićemo da je biti lekar čak i zabavno, zar ne?