BIZARNO: Dečak vraćen ocu nakon što ga je majka SEDAM GODINA ODGAJALA KAO DEVOJČICU

Dečak
Pixabay.com

Majci koja je sedmogodišnjeg sina gajila kao devojčicu, oduzeto je starateljstvo...

 

Slučaj dečaka koga je do sedme godine majka odgajala kao devojčicu potresao je Veliku Britaniju. Već 2013. ovaj slučaj primetile su komšije i školsko osoblje posle čega su prijavile vlastima, piše britanski Metro.

U početku, anonimna osoba je prijavila da dečak nosi roze trakicu za kosu i ima nalakirane nokte, jer to njegovu majku izgleda čini srećnom. Takođe, osoba je još nekim detaljima ukazala da se dečakova majka iracionalno ponaša što ukazuje možda i na neki teži mentalni poremećaj. 

Ono što je nateralo državu da odreaguje jeste veliki broj poziva raznim državnim i nevladinim organizacijama za brigu o deci u Velikoj Britaniji gde su ljudi izražavali brigu za dečaka ali i samo mentalno i emotivno stanje njegove majke.

Situacija je kulminirala kada je odreagovala škola u koju je dečak išao i pozvala majku na razgovor. Nakon što je ona nasilno odreagovala na pitanja direktora i osoblja o načinu na koji neguje svog sina pozvana je socijalna služba koja je otišla da poseti ovu samohranu majku i da uvidi situaciju.

I dok je svaki pokušaj lokanih vlasti da urazume majku i spasu dečaka od emocionalnog maltretiranja bio neuspešan, stvar je na kraju došla i do Vrhovnog suda u Londonu. Sudija je posle dokaza da dečak nema transrodne sklonosti morao da oduzme dečaka od majke i on se sada nalazi kod oca.