Pet NAJVEĆIH TAJNI MASONA posle kojih vam neće biti teško da poverujete da oni zapravo VLADAJU SVETOM

Masonerija
pixabay

"Slobodni zidari" su jedna od najvažnijih i naintrigantnijih tajnih bratskih grupacija na čitavom svetu. Društvo je navodno osnovano u 18. veku, međutim postoje dokazi da je organizacija delovala i vekovima ranije. Bez obzira na njihovu istoriju, tajnovitost rituala i specifičnost unutrašnjih odnosa, neke od intrigantnih tajni Masona predmet su svačije radoznalosti.

  

Tradicija Slobodnog zidarstva temelji se na tajnama koje ostaju unutar bratstva. Prenose se sa generacije na generaciju pa je teško utvrditi koji je od ritaula “demode”, a koji se i dalje praktikuje. Ovo su neke od intrigantnih tajni, a vezuju se za život mističnog društva.

Prilikom rituala koriste omču

 

Prema rečima članova loža, jedan od najuzbudljivijih i za njih najlepši ritual je postupak inicijacije. Mnogi od njih su oduševljeni tim činom, ali bi zanimljivo zntai odgovor na pitanje, zašto se tokom obreda se koristi omča? Veruje se da ovaj predmet simbolizuje kaznu u slučaju odavanja svetih tajni ili prilikom izdaje.

Ipak, neki masoni tvrde da omča simbolizuje pupčanu vrpcu koja je u ovom ritualu simbol novog rođenja. Kako god, samo prisustvo ovog predmeta, dovoljno je neobično i zastrašujuće.

Ne primaju u svoje bratstvo ateiste

 

Nemoguće je postati mason ukoliko ste nevernik. Prvi i osnovni uslov za ulazak u neku od loža jeste da novi član mora verovati u neku natprirodnu i moćnu i uzvišenu silu. Nije bitno u šta se veruje koliko je važno da je ta svemoćna sila od velikog značaja za život člana lože. Prema nekim iskazima, masoni kažu da prilikom okupljanja ne razgovaraju o religiji i politici, ali se ne može poreći da utiču na politiku a da u njihovim aktivnostima ima mnogo toga religijskog.

Važno je napomenuti i to da su neke od istorijski najugroženijih socijalnih grupacija kao npr. homoseksualci, našli svoje utočište u masoneriji. Sve dok su u poželjnom moralnom odnosu prema ostalim članovima, punovažni su činilac u bratstvu. Žene su i dalje ekskomunicirane, ali u novijem vremenu se javlja sve više izuzetaka.

Anders Brejvik je (bio) mason

 

Čovek koji je odgovoran za ubistvo 77 osoba u blizini Osla, bio je član jedne od loža u Norveškoj. Primljen je 2008. godine, a postupak ulaska se sastoji od nekoliko faza i mnogobrojnih provera.

Posle zločina oglasilo se nekoliko “velikih majstora” osudivši Brejvikov krvavi pir i ekstremizam uopšte.

Masoni su igrali ključnu ulogu u osvajanju Meseca

 

Kažu da je njihov krajnji plan da stave svet pod svoju upravu, a jedna od ambicija koju su ostvarili jeste da prvi zauzmu Mesec. Astronauti uključeni u svemirski program Apolo 11, bili su samoproklanovani Zidari, piše Listverse. 

Neke od njihovih zastava i relikvija su u istorijskim trenucima bile na Mesecu, a astronaut Baz Oldrin je bio član masonske lože u Teksasu. 

Način njihovog rukovanja ima određeno značenje

Veliki broj članova je negirao značaj ovog naizgled usputnog detalja, ali je neosporno da rukovanje masona ima svojih specifičnosti. Zna se da mason pozdravom a i gestikulacijom, može signalizirati drugom članu da je u velikoj opasnosti i da mu treba pomoć.

Osnivač mormonske crkve Džozef Smit je neposredno pre svoje smrti, na ovaj način davao signale da mu je život u opasnosti.