Dobro došli u Kandido Godoi, malo selo u kom je broj blizanaca gotovo 1.000 procenata veći od globalnog proseka!

 

Ovaj fenomen je teško objasniti, a novinar i istoričar Horhe Kamarasa tvrdio je da je on posledica eksperimenata koje je Hitlerov “anđeo smrti” Jozef Mengele vršio nad lokalnim stanovništvom, piše Dailystar.co.uk.

Istina je da je doktor Mengele posle Drugog svetskog rata pobegao u Južnu Ameriku i da je verovatno neko vreme proveo i u Kandido Godoi. Međutim, to selo već ranije su naseljavali plavokosi i plavooki doseljenici iz Poljske i Nemačke, pa se njihov “arijevski” izgled ne može pripisati monstruoznim eksperimentima.

Ipak, pitanje otkud tako veliki broj blizanačkih trudnoća u tako maloj populaciji i dalje nema odgovor.

– Mislim da je Kandido Godoi bilo laboratorija za Mengelea i da je u tom selu konačno uspeo da ostvari svoje snove o stvaranju više rase sa plavim očima i kosom. Prema nekim svedočenjima, on je pratio trudnoće žena, davao im nove lekove i preparate, govorio o veštačkoj oplodnji i navodno eksperimentisao na kravama tako da rađaju samo mušku telad blizance – izjavio je svojevremeno Kamarasa, koji je umro prošle godine.

 

Njegove spekulacije odbacio je lokalni istoričar Paulo Sotijer, koji kaže da u to vreme Mengele nije proučavao blizanačke trudnoće u Brazilu. Štaviše, prema mišljenju genetičara, tako veliki procenat blizanaca može biti posledica genetske izolovanosti i incesta.

Takođe, izveštaji su pokazali da je broj blizanaca u ovoj oblasti bio veliki i pre dolaska “anđela smrti” u Južnu Ameriku.

Sami stanovnici sela imaju podeljena mišljenja, ali neki tvrde da je čovek koji liči na Mengelea viđen u selu šezdesetih godina.loading...