Minuti ga delili od tragedije: Mogao da umre zbog toga što mu je pacov urinirao po ruci!

Dvadesetčetvorogodišnji mladić je bukvalno za dlaku izbegao najbizarniju moguću smrt.

Naime, Sem Oven, inače pasionirani kajakaš, za dlaku je izbegao smrt, pošto je dobio zaraznu bolest koja munjevitom brzinom napada organe, a javlja se usled uriniranja pacova po ljudskoj koži?! Ili, bilo kakvog kontakta kože i urina pacova.

Najverovatnije je Sem „zakačio” urin pacova nehotice, tokom uživanja u kajakaštvu, ali je i dalje nepoznanica u tom trenutku tačno, piše Dejli Mejl. Pretpostavlja se da je reka kojom je Oven plovio, toliko zaražena da se najverovatnije tada zarazio.

Inače slučajevi Vejl bolesti, čija je dizagnoza upravo inficiranje urinom pacova, procentualno su se rekordno povećali u 2014. godini.

Print screen: Daily Mail

Sem Oven je presrećan što je ludačkom srećom ostao živ.

Urin je u njegovo telo ušao kroz oči i nos, dok ga je voda zapljuskivala prilikom vožnje kajaka.

Samo nekoliko dana nakon vožnje kajaka, Sem je počeo da povraća i da oseća nesnosan bl u leđima. Odmah je otišao kod lekara, gde je saznao koja je njegova dijagnoza i da su ga bukvalno minuti delili od fatalnog ishoda.

– U bolnici sam bio 17 dana, dok nisam prošao najkritičniji period. Sada je sve ok. Izuzetno sam srećan i zahvalan što sam živ – rekao je Oven za medije.

Tada je ispričao kako je kajak vozio rekom Itčen, koja se nalazi u Sautemptonu, i da mu je to bio prvi put da je ikada vozio kajak.

Print screen: Daily Mail

– Tek sam učio kako se vozi, vesla. U jednom trenutku smo se devojka i ja prevrnuli u upali u vodu. Verovatno je to bio prelomni trenutak a se zarazim – dodao je Oven.

Posle dana provedenog u prirodi, Sem je nastavio sa normalnim životom.

– Jednog dana sam se vratio s posla kući i počeo da povraćam krv. Moja majka je odmah pozvala hitnu pomoć – zaključio je Sem koji se nada da će ga u budućnosti ovakve sulude situacije zaobići.

Šta je Vejlova bolest

Oblik bakterijske infekcije koja je još poznata i kao leptospiroza. Prenosi se urinom životinja, najčešće pacova i goveda. Najčešće se prenosi preko sveže vode. Takođe, u telo virus ulazi preko očiju, nosa i posekotina na koži.

Simptomi: visoka temperatura (između 38 i 40 stepeni), glavobolja, groznica, mučnina i povraćanje. U poodmakloj fazi i gubljenje apetita, bol u mišićima i konjuktivitis.

Bolest napada bubrege, jetru a onda i sve ostale organe.

Samo prošle godine je u Velikoj Britaniji bilo 70 slučajeva pomenute bolesti. To je više nego bilo koje prethodne godine, a lekari upozoravaju da se cifra svake godine udvostručuje!

U Britaniji je od 2009. godine od leptospiroze preminulo četvoro ljudi.loading...