Mislio je da ženi poklanja parfem! Nedelju kasnije ona je UMRLA U NAJGORIM MUKAMA, a on se jedva spasao

Britanac Čarli Rouli, koji je proveo tri nedelje u bolnici posle trovanja nervnim agensom novičokom, objasnio je u intervjuu za tabloid The Sun da je pokupio jednu flašicu za koju je mislio da je parfem i dao je svojoj partnerki.

Facebook/Kolaž

– Sećam se da sam našao flašicu parfema koju sam uzeo i poklonio je Don – rekao je on navodeći ime njegove partnerke Don Stardžes.

Don Stardžes, 44, majka troje dece, umrla je 8. jula od posledica trovanja nervnim agensom.

– Jako sam tužan zbog toga što joj se dogodilo, to je užasno i traumatično. Još sam bio na lečenju kad su mi javili da je umrla. Mislim da se neću od toga povratiti – rekao je 45-ogodišnji Rouli.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je taj otrov iz iste serije kao onaj koji je upotrebljen za napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u martu u Solsberiju, na jugozapadu Engleske.

Rouli je kritikovao “nemar” ljudi koji su ostavili otrov da se povlači po ulici.

– Vrlo je nesmotreno s njihove strane da ostave stvari iza sebe. To je bilo namenjeno nekom, loše je da se tako ostavi s mogućnošću da ga neko pokupi, deca su mogla s tim da se igraju – rekao je Rouli za list San.

Prema britanskim medijima Rouli je pronašao flašicu u parku Elizabet u Solsberiju.

Don Stardžes je pozlilo 30. juna kada je pošpricala ruke s tom tečnošću za koju je verovala da je parfem u stanu njenog partnera u Ejmsberiju, u susednom gradu.

Rouli je prebačen u bolnicu nekoliko sati kasnije u kritičnom stanju. On je izažao iz bolnice u Solsberiju 20. jula.

London je optužio Moskvu za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke, što je Moskva odbacila. Taj slučaj izazvao je ozbiljnu diplomatsku krizu izmedju Kremlja i zapada i talas uzajmnog izbacivanja diplomata.

Prema britanskoj novinskoj agenciji Pres Asosejšn (PA), britanska policija je idnetifikovala osumnjičene za napad, navodeći da se radi o Rusima. Policija nije potvrdila taj izveštaj.loading...