MISTERIJA MALOG ROZE RANCA: Sveska koja je u njoj nađena otkrila je JEZIVU PRIČU (FOTO)

Ranac
Printscreen/Youtube.com

Pretrnućete od straha!

 

Ovo je Liza. Ona je moja drugarica. Mama i tata je ne vide, tako da je ona imaginarna drugarica. Liza je dobra drugarica.

 

Danas sam pokušala da zasadim cvet u dvorištu. Pokušala sam da ga zasadim kraj kutije sa peskom, ali Liza mi je rekla da tu spava njen tata, pa sam cvet zasadila u posudu sa zemljom.

 

Liza je danas sa mnom u školi. Povela sam je jer je na času “Show and tell” trebalo da pričamo o omiljenim stvarima. Međutim, učiteljica se naljutila na mene jer nije mogla da vidi Lizu. Liza se naljutila i sakrila se iza table.

 

Juče mi je bio rođendan. Mama je kupila picu za proslavu, ali niko nije došao. Liza kaže da su se neki ljudi pojavili na tremu ali da su otišli. Međutim, ostavili su poklone. Dobila sam tri Barbike, par cipela i pet dolara. Liza i ja smo se igrale sa Barbikama.

 

Naša učiteljica, gospođica Monro, danas nije mogla da dođe na posao, pa ju je menjala gospođica Digman. Lepa je i ljubazna, i daje nam da jedemo grickalice za vreme časa. Volela bih da nam ona ostane učiteljica.

 

Danas mi je Džonatan Parker ukrao pernicu. Gospođica Digman nije mogla da je nađe pa ga je naterala da mi da sve svoje olovke. I Liza je bila sa mnom u školi, ali gospođica Digman takođe ne može da je vidi, ali ipak mi je rekla da veruje da Liza postoji.

 

Juče smo Liza i ja krenule u dugu šetnju, sve dok se Mesec nije pojavio. Tata se naljutio što smo se toliko zadržale i rekao mi da je Liza glupa i da ne postoji. Liza se rastužila i nestala je. Danas nije došla u školu sa mnom, ali zato mi je gospođica Digman rekla da se naša učiteljica više neće vraćati.

 

Tata je juče ceo dan bio na poslu. Nije se pojavio ni na večeri. I danas je ceo dan na poslu. Mama mi je danas za ručak spakovala puding, to najviše volim.

 

Nedostaje mi Liza. Tata je baš zauzet na poslu. Nije došao kući ni za vikend. Mama je jako ljuta na njega. Napisaću pismo Lizi.

 

Draga Liza,

Nedostaješ mi. Molim te vrati se. Žao mi je što je moj tata bio bezobrazan prema tebi. Ti si mi najbolja drugarica.

 đ

Liza se juče vratila. Izvinila mi se što je nestala i rekla mi je da se tata neće ni vratiti kući. Rekla mi je i da on i moja učiteljica gospođica Monro spavaju, baš kao i njen tata. Nadam se da će se uskoro probuditi.