Zamislite da mirno idete na nedeljnu službu i da na vašoj lokalnoj crkvi ugledate OVAKO NEŠTO! :O

 

Među brojnim kipovima koji se nalaze na škotskoj Paislej opatiji sagrađenoj 1245. godine, našao se i jedan koji neodoljivo podseća na vanzemaljca iz kultnog filma Ridlija Skota “Osmi putnik” koji ovih dana doživljava svoj novi nastavak.

Teoretičarima zavere i ufolozima širom sveta ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su vanzemaljci već posetili našu planetu. Njihove teorije nemaju previše utemeljenja u stvarnosti, a sveštenik ove crkve Alen Birs ima i objašnjenje za neobične skulpture na fasadi.

Naime, crkva je tokom devedesetih doživela nekoliko renoviranja, a mnogi kipovi su zamenjeni. Birs je ubeđen kako se jedan od kipara malo zaneo i odlučio da doda neke nove face među prastare groteskne skulpture koje se nalaze na građevini.

– Ne verujem da je namerno kopirao film, već pre koncept vanzemaljca koji je korišćen u ostvarenju – kaže velečasni Birs.

Inače, vanzemaljac iz SF klasika Ridlija Skota, “Alien”, delo je Hansa Rudolfa Gidžera koji je za rad na filmu osvojio i Oskara kao deo tima zaslužnog za specijalne efekte.loading...