MISTERIOZNI NESTANAK ČITAVE PORODICE: Svešteniku su rekli da ih proganjaju duhovi, a onda ih je snašla jeziva sudbina! (VIDEO)

Bobi Dejl Džejmison, njegova supruga Šerilin i šestogodišnja ćerka Medison živeli su u Jufali sve do tog kobnog dana kada su misteriozno nestali iz kuće. Posle nekoliko dana traganja, policija je našla njihov automobil, ali je to otkriće samo nametnulo dodatna pitanja.

printscreen/twitter.com/ViraScoop

Vozilo je nađeno u okrugu Latimer, oko sat vremena vožnje od njihove kuće. Porodica je pre izvesnog vremena ovde bila jer su hteli da kupe plac. Međutim, na osnovu stvari koje su nađene u kolima policija je zaključila da nisu nameravali duže da se zadržavaju van vozila. Nađena su njihova dokumenta, telefoni, Šerilinina tašnica i porodični pas, koji je sedeo na zadnjem sedištu. Takođe je otkriveno 32.000 dolara.

Istražitelji su povezivali njihov nestanak s drogom. Mislili su da su nađenim novcem hteli da kupe drogu, ili da su su ga dobili prodajom droge. Nisu, međutim, mogli da objasne zašto su poveli ćerku sa sobom, a na osnovu stanja vozila nije se moglo zaključiti da li ih je neko silom izvukao napolje ili su izašli svojevoljno.

Istražitelji su pročešljali kilometre šume i okolna područja tragajući sa porodicom, ali nisu otkrili ništa.

Slučaj je završio u fioci, sve dok 16. novembra 2013. nije ponovo otvoren. Samo pet kilometara od mesta gde je nađen njihov kombi, otkriven je deo ostataka dve odrasle osobe i jednog deteta. Bila je to porodica Džejmison, ali pošto su tela bila u fazi raspadanja, nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti.

Tokom obnovljene istrage, otkriven je čudan video snimljen sigurnosnom kamerom ispred kuće Džejmisonovih, zabeležen u noći kada su otišli. Na njemu se vidi kako par ide od kuće do vozila i natrag i pakuje stvari. Povrh svega, pre nego što su nestali, Bobi Dejl je otišao kod sveštenika i rekao mu da su kuću poseli duhovi i da ima “dva-četiri duha” pod krovom. Zbog toga neki ljudi veruju da zle sile imaju neke veze s njihovom smrću. Šerilinina majka Koni Kokotan tvrdila je da su Džejmisonovi upali u mrežu neke sekte i da su ih ubili nasilni članovi, ali nije bilo dokaza u prilog toj teoriji.

Policija je takođe ispitivala mogućnost ubistva, odnosno, samoubistva.

Porodica je, naime, dobila pismo na 11 strana koje je Šerilin napisala Bobiju i u kome je dala oduška svom gnevu. To je policiju navelo na pretpostavku da je Bobi Dejl odvezao celu porodicu u šumu, ubio suprugu, ćerku, a zatim i sebe, ali ni ta teorija nije dokazana.

Šerilin je kupila Satanističku bibliju, navodno iz zabave, ali je Bobi Dejl priznao svešteniku da ju je pročitao. Šerilina majka, koni Kokotan, verovala je da su oni nekako završili u kultu čiji članovi su ih potom ubili. Kako nikada nije imenovala kult i usled nedostatka dokaza o tome, ta teorija je pala u vodu.

Prema jednoj hipotezi, Bobijev otac Bob Din Džejmison bio je umešan u njihovu smrt. Bobi Dejl je podneo zahtev za zakonsku zaštitu od oca, tvrdeći da je on pretio da će ubiti celu porodicu. U zahtevu je naveo da je njegov otac “veoma opasan čovek, koji misli da je iznad zakona” i doveo ga u vezu s prostitutkama, bandama i metamfetaminom.

Međutim, Bob Din Džejmison umro je samo dva meseca nakon što je porodica nestala, a pre toga je već izvesno vreme bio slabog zdravlja. Njegov brat je tvrdio da je u vreme nestanka porodice bio “ili u bolnici, ili u staračkom domu” i da “nije bio sposoban” za ubistvo, iako je bio poremećen.

Istražitelji su mnogo puta nailazili na tragove u slučaju, ali nijedan nije doveo do rasvetljenja slučaja.