NAJBIZARNIJA REKLAMA IKADA: Moskva u borbi protiv ANTIVAKCINAŠA pozvala – VAMPIRA (VIDEO)

Suočen sa jačanjem pokreta protiv vakcinacije grad Moskva pribegao je reklami sa vampirima da prenese poruku o važnosti imunizacije.

Printscreen

Odeljenje za zdravstvo ruske prestonice ove nedelje je preko interneta objavilo video u kome je glavni heroj jedan vampir, zajedno sa ćerkom.

U videu vampir pita lekara da li njegova ćerka može bez rizika da pije krv nevakcinisane osobe.

Doktor, koji uz opasku da bi bilo dobro da uopšte ne pije krv, kaže da je posebno opasno konzumirati hemoglobin nekog ko nije vakcinisan.

“Zato su znači neki roditelji protiv vakcinacije, da nas spreče da grizemo njihovu decu”, zaključuje tada moskovski Drakula.

Video se završava pozivom da se deca vakcinišu.

U Rusiji kao i drugde u Evropi i u SAD raste pokret protiv vakcinisanja. Više moskvoskih zvaničnika juče je zatražilo da se uvede obavezno vakcinisanje. To je nedavno uradila Francuska u borbi protiv pada stope vakcinisanja.

Svetska zdravstvena organizacija i UN program za decu Unicef u julu su upozorili da stopa vakcinisanja beleži zabrinjavajući pad širom sveta. Pre svega vakcinacija protiv malih boginja.

Rusija i tri bivše sovjetske republike – Ukrajina, Kazahstan i Gruzija, su u prvom polugođu 2019. predstavljale 78 odsto slučajeva malih boginja.

Oni koji su protiv vakcinisanja oslanjaju se na lažne naučne studije koje tvrde da postoji veza između vakcinacije i autizma. Jedna prošlogodišnja studija američkog Univerziteta Džordž Vašington utvrdila je da su ruski internet trolovi iza kampanje protiv vakcinacije na društvenim mrežama u SAD.