NAJLUĐI REKORDER NA SVETU?! Na licu drži 60 HILJADA PČELA i kaže da uživa (FOTO+VIDEO)

Jedan indijski pčelar toliko veruje svojim prijateljima insektima, da pušta njih 60.000 da mu pokriju lice.

Printscreen

Dvadesetšestogodišnjak, poznat kao Natur M.S, pčele smatra svojim najboljim prijateljima i kaže da ih ne doživljava kao pretnju. 

Njemu je sasvim normalno da drži pčele na licu i još od svoje sedme godine, tako je impresionirao prijatelje iz detinjstva tim trikom. Takođe je najduže držao Ginesov svetski rekord, pošto je na glavi držao pčele četiri sata, 10 minuta i pet sekundi.

Čak i iskusni pčelari dobijaju opasne alergijske reakcije, ali rizik od uboda na usnama ili kapcima ne brine Natura. Rekao je da ga je sa pčelama upoznao otac Sajajakumar, koji je i sam nagrađivani pčelar i proizvođač meda.

Natur, koji ima brata koji je poznat pod imenom Nektar, kaže da mu je prvo iskustvo pokrivanja pčelama počelo stavljanjem matice na ruku.

„Ubrzo se čulo zujanje roja insekata oko mene i prekrili su mi ruku za 15 minuta. Sledećeg dana sam pokušao sličan štos sa maticom na glavi i za nekoliko trenutaka, pčele su mi prekrile celu glavu i lice“, ispričao je Natur i dodao da mu u sprečavanju straha pomažu saveti oca.

„Otac mi je uvek savetovao da budem miran dok sam sa pčelama, i da se prema njima odnosim kao prema prijateljima. Takođe me je zamolio da duboko udahnem i nikada ne gubim strpljenje ili se prepuštam strahu dok sa u kontaktu sa insektima“, objasnio je Natur.

„U početku, to nije bilo tako lako, ali nikada se nisam osećao neprijatno, u stvari, osećao sam se sjajno. Uopšte nije bilo problema sa pčelama na mom licu, mogao sam sve da vidim, pa čak mogu i da šetam i plešem sa njima na licu. Imamo posebnu vezu, nikad me nijedna nije ubola“, priča Natur.

Njegova naklonost prema pčelama dovela ga je do toga da studira pčelarstvo na koledžu u Bangaloru u Indiji. Sanja da stekne doktorat iz ove oblasti kako bi zaštitio pčele i naučio više o njima i o uzgoju pčela.

Natur poručuje da su, iako se mnogi ljudi plaše pčela, medonosne pčele ključni insekti u društvu, i da je naša je dužnost da ih zaštitimo.loading...