Priča o Rifki Stanesku je 2011. godine obišla svet kada je sa samo 23 godine postala najmlađa baka na svetu.

Ona je, naime, rodila ćerku Mariju kada je imala samo 12 godina, ali uprkos činjenici da ju je vaspitavala da ne krene njenim stopama, ćerka je zatrudnela kada je imala 11 godina.

Njen unuk sada ima skoro 8 godina i već ima planove za svoju ženidbu.

– Srećna sam što sam baka, ali sam želela nešto drugačije za Mariju. Njen sin Jon je dobar dečko, i već sa osam godina je verio devojku. Dečake je uvek dobro imati – jer oni ne pate puno kao devojčice – kazala je Rifka.

Rifka se usprotivila svojoj porodici i pobeglaje s prodavcem nakita Jonelom Staneskuom kada je imala 11 godina. Njih dvoje su se venčali, a ubrzo je Rifka zatrudnela. A zanimljivo je da je Rumunka na ovaj način uspela da izbegne ugovoreni brak, koji je njena porodica planirala za nju.

– Želela sam da se udam za njega. Naravno, kad sam pobegla, nas dvoje smo svako veče provodili zajedno i nije postojalo ništa i niko ko bi mogao da nas razdvoji – priznaje ova neobična baka.

Ipak, koliko god su Jonel i Rifka želeli da se njihova ćerkica Marija posveti obrazovanju, ona je ipak odlučila da se mlada uda.loading...