NAJSTARIJI ČOVEK NA SVETU ŽIVEO 256 GODINA? Pred smrt je OTKRIO TAJNU DUGOVEČNOSTI i šokirao svet

Li Đing Juen
Wikipedia

Dokazi o dugovečnosti Li Čing Јuena nalaze se na stranicama Njujork tajmsa iz 1933. godine, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čeh pronašao dokaze.

 

Li Čing Јuen iz grada Kaošiunga, u kineskoj provinciji Šečvan je živeo neverovatnih 256 godina.

Dokazi o dugovečnosti Li Čing Јuena nalaze se na stranicama Njujork tajmsa iz 1933. godine, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čeh pronašao dokaze.

U tim dokazima stoji da je Kineska carska vlada 1827. čestitala 150 rođendan Li Čing Јuenu, da bi isti dokument iz 1877. bio pronađen gde mu se čestita njegov 200. rođendan i gde mnogi njegovi sugrađani svedoče o njegovoj dugovečnosti.

Prema njihovim svedočenjima pronađenim u arhivama kineske vlade i medija, Li Čing Јuen je svoju karijeru herbaliste započeo kada je imao samo 10 godina, otkada je sakupljao i proučavao biljke za dugovečnost i potenciju i primenjivao njihove blagodeti na sebe.

Čitavih 40 godina on je preživljavao na biljkama kao što su lingzi, godži bobice, divlji džinseng, gotu kola i mnoge druge dok je redovno pio pirinčano vino.

Kako je Li izgledao sa više od 200 godina, pogledajte OVDE.

U 71. godini, tačnije 1749. godine pridružio se kineskoj vojsci gde je podučavao borilačke veštine. Ženio se čak 23 puta i imao preko 200 dece.

Naučio je da čita i piše kada je imao 10 godina i tada kreće na proputovanja po Kansu, Šansi, Tibetu, Anamu, Sijamu i Mandžuriji sakupljajući i proučavajući biljke. Prvih 100 godina radio je ovo da bi zatom prešao na prodavanje biljaka koje bi drugi sakupili.

Prema jednom od Lijevih potomaka, postojao je čak i jedan još stariji čovek, koji je živeo čak 500 godina, a koji je Lija naučio tehnikama Či kunga, koji se koristi u kineskoj medicini i predstavlja koordinaciju različitih šema disanja sa raznim fizičkim stavovima i kretanjima tela.

Na samrti, 6. maja 1933.godine, Li je rekao jednostavnu rečenicu: “Uradio sam sve što sam mogao za ovaj svet”.

Ova rečenica je mnoge navela da se zapitaju šta je time ovaj neverovatno dugovečan čovek hteo da kaže. Da li da se sve tajne dugovečnosti nalaze u prirodi i nama samima?

Kada su ga pitali koji je njegov recept za dugovečnost rekao je: “Neka vam srce bude mirno, sedite kao kornjača, hodajte uspravno kao pingvin i spavajte kao pas”.

Li je ovime mislio upravo na održavanje mira i ravnoteže u umu, na redovno vežbanje tehnika disanja i korišćenje biljaka koje naš organizam čine zdravijim i izdržljivijim.