Mislite da biste preživeli NAPAD ZOMBIJA? Bez OVIH STVARI ne biste daleko stigli tokom APOKALIPSE

zombi
pixabay

Da li ste spremni za napad zombija do uništenja? Stručnjaci savetuju kako da prežive apokalipsu!

 

Više od trećine Britanaca poseduje vreću sa najneophodnijim stvarima za slučaj uništenja sveta. Međutim, u tim vrećama se ne nalaze predmeti koji bi ih spasili od napada zombija. Na dohat ruke, obično je hrana, sanitetski materijal i mobilni telefon. Ipak, zanimljivo bi bilo proveriti, da li se u svakoj nalazi kutija šibica ili prazna boca.

Luis Dartnel, profesor univerziteta u Kentu, autor je knjige “Znanje: kako obnoviti svet od nule “. U svom delu, savetuje čitaocima da torba za opstanak mora sadržati, opremu za paljenje vatre, bocu pijaće vode, konopac i hranu. U slučaju uništenja sveta, ključni elementi u stvaranju novog su staklo, pesak sa plaža, morska trava i krečnjak.

Jasno je da ne trebamo ozbiljno brinuti o apokalipsi, ali bilo bi korisno napraviti eksperiment radi saznanja o kolektivnim i pojedinačnim posledicama, zaključuje Dartnel, a prenosi Dejli mejl.

U istraživanju profesora Dartnela, navode se sledeći podaci o prioritetima ispitanika: 61% kaže da je najvažnija hrana; 53% ističe značaj medicinske opreme; 47% spas vidi u mobilnim telefonima.

Zanimljivo je da samo 22 % spasenje od napada zombija nalazi u borbi, pa kao neophodna sredstva apostrofira mačeve. Svega 10% se setilo da je za dezinfekciju vode potrebna boca ili neka druga posuda.