“NEKA MI VRATI NOVAC”: Optužila komšiju da joj je OTEO GROB, a njegovo odgovor zaprepastio je Srbiju

Komšijske čarke i kavge gotovo su svakodnevica u Srbiji, ali selo Đunis kod Kruševca potresa krajnje nesvakidašnja svađa - zbog groba. Radunika Novčić (76) tvrdi da joj je Živomir Milenković preoteo i okupirao grobno mesto na seoskom groblju koje je ona napravila za sebe i u koje je uložila oko 1.000 evra.

Groblje
Wikipedia

Ona objašnjava da su članovi familije Milenković sahranjeni pored sporne grobnice, a njeni sa druge strane i da je njeno grobno mesto deveto u nizu njene porodice.

– Žalila sam se sudu u Kruševcu. Jedna sudija je to držala godinu dana da bi na kraju rekla kako nije u njenoj nadležnosti. Opet sam se žalila sudu i ništa. Dala sam do sada 2.000 evra na advokate. Evo, već sam četiri advokata promenila. Sad niko nije nadležan! Iz Mesne zajednice mi kažu da mu nisu dali da to uradi, ali neće da se mešaju jer su mu prijatelji. Iz Komunalnog mi kažu da pustim to i da sad nemam pravo ni na nadoknadu. Kako nemam? Ja sam sve to platila – pita se sagovornica ovog lista.

Radunika dodaje da Živomir tvrdi da je njegovo grobno mesto tu jer su njegovi blizu, a kaže da joj je Živomirova majka ponudila da bude sahranjena s njima.

– Rekla mi jednom da ima tu mesta i za mene, jer ona neće da se sahrani sa svojim mužem. Odgovorila sam joj da ja to nisam pravila za njenog muža, nego za sebe. Tom komšiji je nedavno poginula i ćerka i tu ju je sahranio pored oca. Sad ne znam šta da radim. Hoću da mi vrati moje grobno mesto ili da mi vrati novac koji sam uložila! Sad kad je dvoje ljudi sahranio tamo sigurno neće moći da mi vrati grobno mesto, ali ja neću to da poklonim. Nek mi bar novac vrati. Sačuvaj bože šta se radi. Žalosno je da nema zakona i suda za takve stvari – zaključuje Radunika.

Komšija: Ona se gura kod nas, to mesto nije njeno

Živomir Milenković kaže za Kurir da Radunika priča gluposti, te da on nikome ništa nije oteo.

Ona je mene tužila, bili smo na opštinskom i na višem sudu. Imam presude da je njena tužba neosnovana, piše i da nadoknada iznosi 19.000 dinara, a ne 1.000 evra, kako ona kaže. Međutim, ona ne traži novac, hoće da ja izmestim oca – priča Živomir i nastavlja:

– To je naše grobno mesto, nije njeno! Milenkovići se tu sahranjuju porodično, ona tu nema ništa i nema pravo na to mesto. Ona je uletela tu kod nas Milenkovića, ona je Novčić, nit mi je tetka, nit mi je strina. Gura se tu, napravila je parapet, nikog nije pitala! Šta će ona tu među nama? – pita Milenković.