Nemojte da vas zavara idiličan prizor! Nakon noći provedene u ovoj šumi, hiljade ljudi se ODMAH UBILO

Šuma
Wikipedia/Simon

Smeštena u podnožju planine Fudži, šuma Aokigahara je prava prirodna lepotica i bila bi idealno mesto za odmor i relaksaciju da nije užasne legende koja je prati!

 

Reč je o najozloglašenijem mestu u celom Japanu – Aokigahari, šumi samoubica!

Legenda kaže da su u drevnim vremenima japanske porodice u periodima nemaštine najnesposobnije članove odvodili duboko u šumu i tamo ih ostavljali da umru kako bi smanjili broj gladnih usta. Napušteni su umirali sporom i bolnom smrću usled izgladnjivanja, pa se priča da Aokigaharom lutaju duše ovih nesrećnih, odbačenih ljudi!

Kao da podupiru ovu legendu, u šumi gotovo uopšte nema životinja, a gusto drveće sprečava prodor vetra, pa ovde vlada ničim nepomućen i apsolutni mir!

Čak i da ne verujete u ovu legendu, evo mnogo novije statistike – u poslednje dve decenije “demonska šuma”, kako je još zovu lokalci, bila je poslednje boravište više od hiljadu nesrećnika koji su ovde rešili da počine samoubistvo, najčešće vešanjem.

Samo u 2010. godini je u njoj izvršeno 57 samoubistava uprkos brojnim znakovima na engleskom i japanskom koji pozivaju posetioce da ne oduzimaju sebi život.loading...