NEVEROVATNA ISPOVEST PORODICE IZ VRANJA: Kada su otvorili kovčeg pokojnika, imali su šta i da vide

Pre oko nedelju dana u Vranju se dogodio nesvakidašnji slučaj kada su, kako javlja lokalni portal, u Zdravstvenom centru u tom gradu greškom zamenili pokojnike.

sahrana
Pixabay.com

Pre oko nedelju desilo se nešto što svakog iole normalnog čoveka natera da se zapitamo kolike razmere ljudski nemar može da dosegne, kad su tela dva pokojnika u Zdravstvenom centru iz Vranja zamenjena“, piše portal vesnik017.rs.

Kako saznaju od članova porodice, u mrtvačnici su toga dana bila dva tela. Dok su najbliži sređivali papirologiju, iz pogrebnog preduzeća su otišli da preuzmu telo pokojnika iz Vladičinog Hana.

Računali smo da po ličnim podacima, koje u svakoj bolnici upisuju prilikom prijema pacijenta, znaju ko je ko, pa smo mi obavili administartivne procedure, a iz pogrebnog su preuzeli leš. Kada smo stigli i otvorili kovčeg, tek tada smo shvatili da smo, umesto mog oca, preuzeli telo nekog drugog čoveka,“ priča ćerka preminulog, koja je zamolila portal Nova.rs da ne objavljuje imena.

To je bio, kako navode, šok za sve. Pored svega što su doživeli, morali da su da se vraćaju i ispravljaju tuđe greške. Ćerka kaže da je glavni uzrok zamene pokojnika, to što tela nisu bila obeležena, što je propust onih kojih rade tamo.