NI DEČAK NI DEVOJČICA NEGO BEBA! Čak ni rodbina ne zna POL OVE BEBE, roditelji imaju objašnjenje (VIDEO)

Par iz Velike Britanije, odbio je da otkrije pol svog, 17 meseci starog deteta. Čak ni najbliža rodbina nije znala da li je dete dečak ili devojčica. Roditelji su odbili da otkriju pol bebe, jer bi mu to, po njima stvorilo "nepotrebnu pristrasnost".

pixabay.com

Majka Hobit Hamfri (38) i otac Džejk Ingland-Džons (35), kažu da svoje dete Anuš oblače i u mušku i u žensku garderobu. Par zahteva od prijatelje i rodbine da se detetu obraća u trećem licu, a jedna od baka ovog deteta je priznala da je saznala pol bebe tek kada je dete imalo 11 meseci, i to prilikom promene pelena.

Roditelji ovu odluku pravdaju željom da spreče rodnu neravnopravnost prema njihovom detetu. Oni su rekli da će njihovo dete samo da odluči kojem rodu pripada i kojom zamenicom želi da mu se obaćaju.

“Mi ne želimo da ga ukalupimo. Mi smo želimo da ono bude svoje”, kažu.

Majka dodaje da se većina rodne pristrasnosti dešava nesvesno.

“Kada sam zatrudnela, razgovarali smo o tome kako ublažiti tu pristrasnost. Shvatili smo da je jedini način da ne kažemo ljudima kojeg pola je beba. Hteli smo da naše dete bude ono što jeste. Ne želim da mu neko kaže da je roze boja za devojčice, a plava za dečake, te da se ne sme igrati sa lutkama jer to nije za dečake. Mi samo pokušavamo da zaštitimo Anuš od toga”, objašnjava majka.

Par, koji radi u cirkusu, kao izvođači, kaže da ih u parku ljudi čudno gledaju kada izvedu Anuš obučenu u univerzalnu garderobu.

“Mi samo želimo da našoj bebi dozvolimo da razvije svoje interese bez obzira na pol. Tako, na primer, dok se igra sa lutkama, naša beba voli da se igra i sa kamionima. Kada naše dete bude dovoljno staro, samo će odlučiti kojeg pola želi da bude, a do tada želimo da odraste u svom malom zaštićenom balonu”, ističu roditelji.