NIJE ZA OSOBE SA SLABIM SRCEM: Emisija emitovana u Noći veštica odnela JEDAN LJUDSKI ŽIVOT! (VIDEO)

Jezivo
Pixabay.com

Ekipa TV emisije "Ghostwatch" bila je zadužena za istraživanje kuća u Velikoj Britaniji koje su navodno nastanjivali duhovi pa su se redovno beležile jezive paranormalne pojave. Taj dokumentarac prvi put je emitovan na BBC-u 1992. godine na Noć veštica.

 

Majkl Parkinson, Sara Grin i Majkl Smit su u to vreme vodili program, a iako su se emisije snimale nedeljama ranije, oni su uveravali publiku da se sve što se prikazuje emituje uživo, odnosno događa u stvarnom vremenu i prostoru. To je gledaocima uterivalo strah u kosti.

Ti istraživači ukletih kuća izmislili su lik duha kojeg su nazvali Pipes, koji navodno živi u cevima. Pritom su prikazali decu koja su se žalila na čudne zvukove koje dolaze iz cevi i plaše ih. Kasnije se tokom filma pokazalo da je zapravo reč o duhu poremećenog čoveka, a u studiju odakle se prenosio film postojao je čak i lažni telefon za gledaoce, koji su na njega mogli zvati da podele sa drugima svoja paranormalna iskustva, piše Sun.

Osamnaestogodišnji mladić zaposlen u fabrici posle gledanja ovog filma počinio je samoubistvo. Njegovi roditelji su naknadno izjavili da je bio opsednut emisijom, a poruka koju je rekao posle svoje smrti glasi:

Zbog tvrdnji da se njihov sin ne bi ubio da nije bilo te emisije, porodica se žalila tada postojećoj Komisiji za radiodifuzne standarde, ističući neprimerenost sadržaja.

Zbog tvrdnji da se njihov sin ne bi ubio da nije bilo te emisije, porodica se žalila tada postojećoj Komisiji za radiodifuzne standarde, ističući neprimerenost sadržaja.

U njihovoj presudi je odlučeno da je BBC morao nagovestiti svojim gledaocima da prikazani program nema veze sa stvarnim događajima.

BBC se tada javno izvinio zbog svog propusta i emisiju više nikad nisu emitovali na televiziji.