NIJE ZA SVAKOG- AKTIVIRAJTE TREĆE OKO U SEBI: Pomoću ove TRI vežbe možete ojačati sposobnost PREDVIĐANJA

vid
pixabay

Vidovitost je sposobnost opažanja vremenski ili prostorno udaljenih pojava skrivenih od vida, sluha, mirisa i drugih čula koja priznaje konvencionalna nauka.

 

Vidovitost podrazumeva mentalno putovanje u prošlost ili budućnost, kao i kroz prostor u sadašnjosti. Vidovnjak oseća i opaža udaljene vizuelne, slušne i druge fenomene bez korišćenja čula i upotrebe aparata.

Parapsiholozi veruju da je organ za vidovitost žlezda epifiza pineal, koja se nalazi u sredini glave. Kod pračoveka je epifiza bila veća i razvijenija, ali kod modernog čoveka se smanjila s veličine loptice za ping-pong na veličinu zrna graška. Iz toga parapsiholozi zaključuju da su naši preci bili vidovitiji, da bi u novije vreme vidovitost ustupila mesto razumu.

Kako ćete razlikovati slike koje stvarate namerno od onih koje vam dolaze iz univerzalne inteligencije? Jednostavno – kad vam dolaze slike iz univerzalne inteligencije nad njima nemate kontrole. One vam se same pojavljuju na zaslonu vašeg uma.

Vežba 1

Opustite se i meditirajte dok se ne osetite spremni. Uzmite mali predmet i posmatrajte ga sa svih strana između pola i jednog minuta. Zatim zatvorite oči i pokušajte stvoriti mentalnu sliku predmeta koji ste maločas promatrali. Vizualizujte predmet na tamnom “platnu” sklopljenih kapaka. Možda će vam to u početku biti teško, ali će vam uspeti nakon pet do deset dana vežbanja.

Vežba 2

Zamislite se kako držite sedam balona sledećih boja: crveni, narandžasti, žuti, zeleni, plavi, ljubičasti i indigo. Puštajte u mislima jedan po jedan, počevši s crvenim. Gledajte svaki balon kako se diže i nestaje u visinama pre nego što pustite idući. Ova vežba je izvanredna za vežbanje vizualizacije jer uključuje kretanje i boje.

Vežba 3

Zamislite svoje treće oko između obrva i kapak trećeg oka kako se podiže. Ako redovno ponavljate taj prizor, punite energijom svoju nameru da probudite svoje vidovnjačke sposobnosti. Iako se organ za vidovitost, žlezda epifiza, ne nalazi iza lobanje na području između obrva, nego duboko u mozgu, ova vežba ima učinka jer simbolički podstiče aktivaciju epifize.loading...