NIKO NE ZNA RAZLOG: Ruska radio stanica 40 GODINA emituje MISTERIOZAN SIGNAL, sumnja se da komuniciraju sa VANZEMALJCIMA

Wi-Fi
Foter / mista stagga lee / photo on flickr

Na signalu se može čuti jeziv zujajući ton, povremeno prekinut muškim glasom.

 

Ruska misteriozna radio stanica poznata kao “MDZhB” već preko 40 godina u etar šalje misteriozni signal i zvuk nalik zujanju, zajedno sa kodnim imenima i brojevima, ali niko ne zna šta to tačno znači niti zašto se signal šalje.

Transmisija na frekvenciji poznatoj kao “Buzer” (The Buzzer) izgleda potiče iz dubina močvara Sankt Peterburga. Niko ne zna zašto se ovaj signal odašilje niti ko to radi, ali je poznato da se može čuti svaki dan od 1970. godine.

Na signalu se može čuti jeziv zujajući ton, povremeno prekinut muškim glasom koji govori neke reči na ruskom i brojeve, a prvi put je usnimljen 1982. godine. Međutim, iako decenijama kruže teorije šta bi ovaj signal mogao da znači, niko ništa od ove misterije ne može da potvrdi.

Isprva su teoretičari zavere govorili da to ruski špijuni šalju neprijateljima signale i informacije, još u vreme SSSR-a, a poneki su mišljenja da Rusi u etar šalju informacije vanzemaljcima.

Iako se tokom godina signal povremeno prekidao, uvek se vraćao i to nepromenjen, a tokom godina stručnjaci su mogli da identifikuju kodne reči poput “gumenjak” i “farmer specijalista”.

Međutim, prema pisanju “Dejli stara”, čak ni sam vojni vrh Rusije nema informacije o ovom signalu, a neki smatraju da signal funkcioniše kao “okidač mrtvog čoveka”, odnosno da kada se signal ugasi to automatski znači da će se lansirati ruske atomske bombe na određene lokacije.