NISMO NI SVESNI ŠTA NAS SVE ČEKA: Tvorac društvene igre PREDVIDEO teroristički napad u Njujorku i smrt Ledi Di

11. septembar
Wikipedia/Robert

Tvorac društvene igre iz 1995. godine predvideo je teroristički napad na Njujork i smrt princeze Dajane, a teoretičari zavere tvrde da je to tek početak jezivih događaja koji nas očekuju.

 

Neverovatan crtež na kartici koja je dolazila uz društvenu igru pod nazivom “Iluminati: Igra zavere” predstavlja jezivo preciznu sliku zapaljenih kula bliznakinja Svetskog poslovnog centra u Njujorku nakon terorističkog napada na Njujork. Kartica je dolazila uz unapređenu verziju igre koja je objavljena 1995. godine, skoro šest godina pre razarajućeg napada, piše “24 sata”.

Učesnici u igri su dobijali priliku da vode tajno udruženje Iluminata i smišljaju planove za svetsku dominaciju. Ova organizacija, koju su proslavili romani Dena Brauna, navodno je tajna grupa koju sačinjava svetska elita koja želi da postavi „novi svetski poredak“ i preuzme kontrolu nad čovečanstvom – ili barem tako tvrde mnogi zaljubljenici u teorije zavere.

Činjenica da je igra o tajnoj organizaciji predvidela jedan od najvećih terorističkih napada na svetu razbuktala je maštu mnogih na internetu koji tvrde da je on delo Iluminata koji su ovim aktom želeli da dobiju podršku za ratne pohode na Bliskom istoku.

Međutim, ovo nije sve. U novoj verziji igre se nalazi i kartica pod nazivom „Pentagon“ koja prikazuje centar odbrane SAD u plamenu. Pentagon je takođe napadnut istog dana, a mnogi teoretičari zavere smatraju da to nikako ne može da bude slučajnost. Članak o ovim karticama objavljen na sajtu Cuttingedge tvrdi da nam igra „daje duhovni uvid u novi svetski poredak“.

– Ova kartica prilično detaljno prikazuje napad na kule u Njujorku. Kako je Stiv Džekson mogao da zna da će se to desiti? Na vrhu kartice jasno stoji natpis da su krivci za napad teroristi. Kule bliznakinje nije uništila teroristička nuklearna naprava, ili jeste? Ove kartice je mogao da osmisli jedino neko ko je znao o planu Iluminata, jer nema šanse da bi bilo koja osoba mogla da slučajno stvori ove slike koje su se obistinile šest godina kasnije – stoji u članku.

Zaljubljenici u zavere takođe tvrde da postoje i karte koje su predvidele zemljotres i cunami u Japanu 2011. godine, pa čak i smrt princeze Dajane. U igri postoji kartica, koja se pojavila dve godine pre smrti princeze Dajane i koja je prikazuje okruženu paparacima. Na toj kartici stoji da je ona „imuna na napade rivala i liberalnih grupa, ali ne i na napade medija”. Ali se ipak ne spominje njena smrt.

Međutim, najviše zabrinjava ono što teoretičari zavera tvrde da igra dalje predviđa. Oni tvrde da je Džekson uspeo da se dočepa planova Iluminata i da je igru iskoristio da ih obznani svetu.

Kako navode teoretičari ove zavere, to potvrđuje i činjenica da su agenti tajne službe SAD izvršili raciju na njegovom radnom mestu pre nego što je igra objavljena ne bi li ga naterali da je uništi.

Šta sve igra predviđa?

Ako verujete u teorije zavere, onda je pred nama treći svetski rat.

Kartica “treći svetski rat“ igračima daje priliku da pokrenu još jedan globalni konflikt i tako sprovedu novi svetski poredak.

Tu su još i kartice koje prikazuju udar asteroida i dolazak antihrista. Jasno je da nam se ne piše dobro.

Sa druge strane, brojni skeptici tvrde da kartice ne predviđaju ništa jer je postojao pokušaj terorističkog napada na kule bliznakinje 1993. godine, dve godine pre izlaska nove verzije igre.

Ali to sigurno neće sprečiti ljude na internetu da poput Moldera i Skali traže istinu.