Njihovo bizarno venčanje je smirilo duhove predaka (VIDEO+FOTO)

Da li biste dozvolili da vam tradicija i proročanstvo predvidi da vaše devetogodišnje dete stane na ludi kamen? Srećno ne živimo u Južnoafričkoj Republici gde je sasvim normalno.

Sanel Masilela koji ima samo devet godina, obnovio je svoje bračne zavete sa 62-godišnjom suprugom, Helen Shabangu. Ona ima mnogo stariju decu, koji mogu biti roditelji njenom mladom suprugu. Dečačić je svom srebrnom odelu pred oko sto zvanica poljubio svoju dragu ženu, a slavlju je prisustvovao i Helenin dugogodišnji muž Alfred Shabangu (66). Njen prvi suprug nema ništa protiv što njegova žena ima još jednog dragog pored sebe.

Prošle godine je mladi dečačić stao na ludi kamen po prvi put tvrdeći da mu je taj postupak rečen od strane mrtvih predaka. Ovu poruku sa neba su ozbiljno shvatili dečekovi roditelji, pa su svoje najmlađe dete oženili sa dosta starijom ženom. Njegova majka, koja je dvadeset godina mlađa od svoje snajke ovaj brak smatra legitimnim jer se na taj način poštuje tradicija i preci.

Iako na zaprepašćenje mnogih mešatana i na negodovanje, ovaj brak se ipak smatra samo kao ritual i nije pravno obavezujuć. Posle prošlogodišnjeg venčanja dečak se vratio svojoj kući i nije ispunjavano nikakve bračne dužnosti.

– Sanel je bio veoma srećan zbog ovog braka i želeo je da ponovo napravi ceremoniju venčanja. Isto tako on je svoje pretkeučinio srećnim i ispunio njihova očekivanja – rekla je udovica i majka dečaka, koja radi u reciklažnom pogonu.

Dečak se nada da će kada poraste imati pravi brak sa ženom svojih godina i da je veoma srećan u ovom braku.

– Izabrao sam Helen zato što je volim i iako ne živimo zajedno često se viđamo na odlagalištu reciklažnog materijala gde radi moja majka – rekao je dečak.

Sanele i njegova nevesta nisu potpisali nikakva venčani list i ne moraju da žive zajedno, zato su se oboje vratili svom normalnom životu.