Njoj je život pakao: Ova žena ne sme da se kupa, pije vodu, niti da plače

Ovaj poremećaj je toliko redak da ga ima jedan u 230 miliona ljudi.

Barbara Vord, majka dvoje dece, pati od ozbiljnog i veoma retkog poremećaja – alergična je na vodu! Ona je hospitalizovana nakon tuširanja, jer je imala ozbiljnu alergijsku. Život ove žene pravi je pakao, jer čak i najmanje znojenje ili suze mogu smrtno da ugroze njen život.

Vordova ima redak poremećaj zbog kojeg je bilo kakav kontakt sa vodom može odvesti u anafilatički šok, osip i gušenje. Sa sobom uvek mora da nosi dve inekcije epinefrina.

Da stvari budu još komplikovanije, Barbara ne sme ni da unosi u sebe čistu vodu. Sme da pije samo po nekoliko gutljaja čaja ili toplog mleka. Ne može da vežba jer je alergična i na sopstveni znoj, a kako kaže, izbegava i tužne filmove kako ne bi došla u situaciju da plače.

Barbara se kupa jednom nedeljnom i to samo na po minut, posle čega se oporavlja od jakih bolova. Ovaj poremećaj je toliko redak da ga ima jedan u 230 miliona ljudi. Može se javiti kasnije u životu, a naučnici još uvek nisu sigurni šta ga izaziva.

Koliko njeno stanje utiče na život cele porodice pokazuje i činjenica da Barbara ne može da se igra sa svojom decom, ide sa njima bilo gde, a njen muž primoran je da radi sve kućne poslove.