NLO NA METI AMERIČKIH LOVACA: Pentagon potrošio milione da bi se saznala istina o vanzemaljcima!

Svemirski brod
Pixabay.com

Ministarstvo odbrane SAD potrošilo je nekoliko miliona dolara na program proučavanja aerokosmičkih pretnji, pod kojima se podrazumevaju NLO, piše „Njujork tajms“.

 

Program je vođen u periodu od 2007. do 2012. godine i Pentagon ga nije objavljivao. U okviru njega, istraživani su leteći objekti čije ponašanje ne odgovara zakonima fizike. Poznato je da su stručnjaci proučavali ovalni leteći objekat koji su 2014. godine kod obale Kalifornije pratila dva američka lovca F/A-18F.

Projekat je pokrenut nakon što je osnivač kompanije „Bigelou aerospejs“ Bob Bigelou, koji je izjavio da Zemlju posećuju vanzemaljci, ubedio senatora demokratu Harija Rejda da postoji potreba za takvim projektom. Zvanični razlog zatvaranja programa je „štednja budžetskih sredstava“.

U januaru 2016. godine stotine dokumenata koji su posvećeni istrazi NLO po čitavom svetu objavila je CIA. Dokumenti nude zaključke istraživanja agencija posvećenih NLO sve do 1978. godine. Najveći broj arhivskih materijala posvećen je posmatranjima iz perioda kraja 1940-ih i 1950-ih godina.