Noge su joj kao baloni: Doktori su joj govorili da treba da smrša, a onda je saznala da je bolesna (VIDEO)

Primetila je da joj noge rastu brže nego telo, na šta su joj doktori rekli da ide na dijetu. Na kraju je otkrila da boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom

Britanka Kler Tikle (38) je još u tinejdžerskim godinama posetila svog lekara opšte prakse zbog nogu koje su joj rasle brže od ostatka tela. Išla je od jednog do drugog doktora i svi su joj govorili da je gojazna i da treba da smrša, piše Dejli mejl.

Probala je i da pazi na ishranu, i iako je gornji deo bio mršaviji, donji je bio sve veći i veći. Posle deset godina slučajno je postavljena tačna dijagnoza. Otkriveno je da boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom, najčešće u donjem delu noge između listova i gležnjeva.

Pošto ovaj poremećaj ne može da se leči, Klerine nogu su postale teške neverovatnih 63 kilograma. Zbog toga Kler ne može da hoda niti da se igra sa svojim šestogodišnjim sinom.

Jedini način da joj bude bolje je liposukcija nogu, nakon koje su noge lakše i manje otečene.

Iako ne postoji pravi rzalog pojave ovog poremećaja, doktori veruju da je u pitanju okidač u hormonima jer se najćešće javlja kod devojčica u pubertetu.

Zbog ogromnih nogu, Kler trpi konstante bolove i to drastično utiče na njen život.

– Ne mogu da imam normalan život kao sve majke, da sednem na pod i igram se sa svojim sinom ili da trčim po parku – rekla je Kler i dodala kako je njen sin rastao uz njene probleme zbog čega je prihvata.

– Znam da ne mogu da uradim mnogo stvari, ali me razume – rekla je Kler.