Oni homoseksualnost leče strujom!

Džu Džengju iz Urbanog psihijatrijskog centra za konsultacije tvrdi da je specijalnom terapijom "preobratio" gejeve i lezbijke i naveo ih da zavole suprotni pol.

– Svaki put kada se kod pacijenta javi gej misao, podvrgavamo ga elektrošokovima ili mu ubrizgavamo drogu od koje će se osećati loše – objašnjava Džengju, a prenosi „Blic”.

On je napisao nekoliko knjiga u kojima je precizno objasnio različite tehnike za „lečenje” homoseksualizma. Pod pretpostavkom da se seksualna orijentacija formira u zavisnosti od vaspitanja, napisao je priručnik za roditelje koji sumnjaju da su im deca gej. Tvrdi da je uspešno „preobratio” čak 70 odsto svojih pacijenata, ali da je proces „komplikovan i dug”. Kritičari dodaju da je takođe i skup, budući da jedna poseta centru košta čak 90 evra.

Džengju danas češće pribegava savetovanju, dok takozvanu terapiju averzije sprovodi samo kod „okorelih slučajeva”. Iako je Kina pre više od deset godina izbrisala homoseksualizam s liste mentalnih oboljenja, centri kao što je njegov i dalje postoje širom zemlje.