OVAKO IZGLEDA VEŠTICA: Rekonstruisano lice žene koja je tvrdila da je imala “SEKS SA ĐAVOLOM” (VIDEO)

veštica
Print screen/You Tube

Njene posmrtne ostatke su ekskumirali u 19. veku. Lobanja je završila u Muzeju Univerziteta Sent Endruz i fotografisana je pre nego što je nestala tokom 20. veka.

 

Lice žene iz Škotske koja je proglašena vešticom pre više od 300 godina, konačno je rekonstruisano. Na tom projektu su vredno radili naučnici forenzičari, prenosi BBC.

Lilias Adie je umrla 1704. godine u zatvoru pre nego što je trebalo da bude spaljena zbog zločina koje je “priznala” kao veštica, uključujući i takozvani “seks sa đavolom”.

Lokalno stanovništvo ju je sahranilo pod velikim kamenom na obali Fifea, verujući da će je tako sprečiti da izađe iz groba.

Njene posmrtne ostatke su ekskumirali u 19. veku. Lobanja je završila u Muzeju Univerziteta Sent Endruz i fotografisana je pre nego što je nestala tokom 20. veka.

Forenzičar umetnik Kristofer Rin iz  Centra za anatomiju i ljudsku identifikaciju Univerziteta Dunde je uradio odličan posao pomoću 3D vizuelne skulpture i forenzičarskih metoda rekonstrukcije lica.

Ništa u njenoj priči ne upućuje da je ona bila bilo šta drugo osim žrtve vremena u kojem je živela – rekao je on.

Ovaj projekat je nastavak saradnje između Škotskog istorijskog radija i arheologa Daglasa Speirsa koji je identifikovao mesto na obali gde se navodno nalazio nesrećene žene.

Lilias Adie je mučena u zatvoru i veruje se da je izvršila samoubistvo, prenosi BBC.

Prema poznatim saznanjima ona nije htela da tokom saslušanja oda imena drugih žena koje su prisustvovale “okupljanjima veštica”.

Ponovila je samo ona koja su već bila poznata i imala je dobre razloge da ne oda one druge.

Sahranjivanje žena koje su bile osumnjičene za veštičarenje su neobična, jer su njihova tela obično spaljivana.

Verovalo se da će đavo ukrasti njihova tela iz grobova i da će oni mučiti žive, što objašnjava zašto je kamena ploča bila preko njenog groba.