PODIGNUT SPOMENIK ĐAVOLU: Satanisti haraju Amerikom, a ovo su im glavni ciljevi! (VIDEO)

U američkoj saveznoj državi Arkanzas održan je miting u čast Prvog amandmana na kojem je predstavljena statua Bafometa veličine 2,5 metra.

printscreen/youtube.com/Ruptly

Spomenik Satani podigao je Satanistički hram, mala verska zajednica satanista koja legalno deluje u SAD. Međutim, za sada nije poznato da li će statua ostati na tom mestu, zbog protivljenja odrađenog broja stanovnika.

Šta je Satanistički hram?

Santanički hram sebe smatra “religijskom grupom” ali i političkim aktivistima i zagovara rad na promociji egalitarizma, socijalnu pravdu i odvajanje crkve i države.

Grupa kaže da ne veruju u Satanu, već koriste taj termin kako bi predstavili “večnog pobunjenika” koji je izvan autoriteta i društvenih pravila i predstavlja racionalnost, pišu “Novosti”.

Grupa ima odbore širom sveta, od kojih je najveća u Detroitu.

U maju 2014. godine, odbor Santaničkog hrama na Univerzitetu Harvard održao je crnu misu, odnosno bogosluženje đavolu. Ipak, zbog protesta katolika satanistička služba nije mogla biti održana u studentskom kampusu, nego su morali da iskoriste drugu lokaciju.

Grupa je vodila kampanju protiv zabrane abortusa, pozdravila dolazak izbeglica i čak držala predavanja o Satani u školama.