POLICIJA IH JURILA PO CELOJ DRŽAVI! Četvoro dece UKRALO KOLA i prešlo više od 1000 KILOMETARA U 2 DANA (VIDEO)

Četvoro dece od 10 do 14 godina ukralo je terensko vozilo i njime prešlo 1.000 kilometara putevima Australije pre no što ih je policija uhvatila.

Printscreen Sun

Jedan dečak od 14 godina, dve devojčice od 13 i jedna od deset godina učestvovali su u ovom “pohodu” koji je počeo u subotu u Rokhemptonu, u istočnoj australijskoj državi Kvinslend, saopštila je policija.

Deca su ukrala vozilo od jednog od svojih roditelja, uzela i novac i pecaljke, i krenula u avanturu. Jedno od dece je roditeljima ostavilo poruku o njihovom planu.

Vozilo je primećeno rano u nedelju u selu Banana, gde su deca ukrala benzin i nastavila put ka jugu, navela je policija Kvinslenda. Kola su nađena uveče kod mesta Graftona u susednoj državi Novi južni Vels, koje je 11 sati vožnje od početnog mesta.

Po istražiteljima te australijske države, policija je morala silom da otvori vrata jer su deca odbila da im otvore.

“Zaključali su se u kolima i policija je morala palicom da razbije prozor i uđe u vozilo i uhapsi ih”, rekao je novinarima komandant Daren Vilijams.

Ne zna se ko je od dece vozio, ali policija veruje da su vozila na smenu.

“Daleko je, više od 1.000 kilometara voziti od Rokhemptona do Graftona. Ne verujem da je samo jedna osoba vozila tolikim putem dva dana”, rekao je Vilijams.

Vilijams je rekao da su deca živa i zdrava, a policija istražuje niz prestupa koje su počinili tokom avanture. Nije jasno zašto su baš tuda išli, ali jedno od dece je poreklom iz Graftona, rekao je on.