Poljoprivrednik iskopao lobanju vukodlaka (FOTO)

'Veliki broj mojih suseda se ljute što sam uznemirio vukodlaka. Kažu da ću se u narednom životu roditi kao vukodlak. Ako je to moja sudbina, onda neka tako i bude' rekao je Trajče Draganov.

Poljoprivrednik iz Novog Sela kod Strumice, na jugu Makedonije, Trajče Draganov tvrdi da je tokom oranja, na svojoj njihovi otkopao drvenu kutiju vezanu lancima u kojoj se nalazila lobanja stvorenja koje liči na vukodlaka.

Vukodlaci su deo makedonskog folklora i narodnog predanja, a legende o njima i razlozima zbog čega neko postaje vukodlak, razlikuju se od kraja do kraja. Protiv vukodlaka često se obavljala neka vrsta egzorcizma od sveštenika, a potom bi glava bila odsečena, a telo spaljeno.

Foto:Printscreen/Vestionline

Smatra se da vukodlaci treba da budu ubijeni u subotu jer su samo tada ležali u grobu i mogli lako da budu uhvaćeni. Izgleda da je po tom verovanju bio ubijen i vukodlak pronađen na njivi Trajčeta Draganova u Novom Selu, pišu Vesti.

Trajče je rekao da se ponosi svojim otkrićem i da se ne plaši da će duh vukodlaka biti oslobođen. On priznaje da njegovi seljani nisu srećni što ga je otkopao i kažu mu da bi najbolje bilo da je vrati tamo gde ju je našao – pod zemlju.

– Veliki broj mojih suseda se ljute što sam uznemirio vukodlaka. Kažu da ću se u narednom životu roditi kao vukodlak. Ako je to moja sudbina, onda neka tako i bude – rekao je Trajče Draganov.loading...