POROĐAJ TRAJAO SEDAM DANA: Prvo dete rodio kao žena, a drugo kao transrodni muškarac! (VIDEO)

Žena
print screen/youtube.com/Welcome baby Phoenix

Kejsi Saliven je rođen kao žena, ali je u ranim dvadesetim započeo proceduru promene pola. Sad je transrodni muškarac koji se u međuvremenu porodio dva puta - jednom kao muškarac, a drugi put kao žena.

 

Pre pet godina Kejsi je kao žena dobio sina Grejsona, dok je još bio u braku s detetovim ocem.

 
Ovoga puta, porađao se čak sedam dana, nakon čega su se lekari odlučili za carski rez. Dečačić Feniks ugledao je svet!

Student ekonomije zatrudneo je s dečkom Stivenom (27) u februaru prošle godine, u vreme prekida hormonske terapije.

Kejsi i Stiven su odlučili da ne otkrivaju pol deteta, koje će podizati kao “rodno neutralno”.

– Trenutak kada je beba izašla i kada sam čuo plač bio je neopisiv. Čudesna je pomisao da sam stvorio tog malog čoveka – rekao je Kejsi.

– Posle 26 nedelja jutarnje mučnine i sedmodnevnih porođajnih bolova to je bio divan trenutak. Srećni smo i zahvalni i uživamo u životu s porodicom. Beba je očaravajuća, mila i slatka – dodao je on.

On kaže da je zahvalan zbog osećaja povezanosti s porodicom u trudnoći i kaže da se u poslednjih devet meseci mnogo zbližio s partnerom.

Komentari ljudi koji ga osuđuju zbog odluke da se porodi uopšte ga ne zanimaju.

– Pokušavaće da ugroze naše sigurno jezgro svojim stavovima, ali to su budale. Neću trošiti vreme ni energiju da im odgovaram – kaže Kejsi.

Otkriva da je oduvek imao problem s identitetom. Kao 19-godišnja devojka Kejsi se udala 2010. godine, ali je već početkom dvadesetih pala u tešku depresiju i počela da pije. Tri meseca kasnije, posle rođenja Grejsona, Kejsi se izjasnila kao transrodna osoba, a danas kaže da je to bilo “veliko oslobađanje”.

U 25. godini Kejsi se podvrgla terapiji testosteronom i operaciji odstranjivanja dojki. U maju 2014. upoznaje Stivena na internetu.

– Odmah smo osetili da smo na istoj talasnoj dužini – kaže Kejsi.