Tinejdžer fenomen: Nakon što je tri dana proveo u komi sada može da govori SAMO ŠPANSKI iako ga nikada nije učio

Govori španski
Printscreen

Posle povrede glave na ragbi utakmici 16-godišnji mladić je zapao u komu. Probudivši se iz kome mogao je da govori samo španski koji nikad nije učio!

 

Ruben Nemoh, 16-godišnji dečak iz Džordžije povredio je glavu na utakmici gde je branio za svoj srednjoškolski tim “Gwinnett County” i nakon utakmice pao u komu. Kada je probudio, tri dana kasnije, tečno je pričao šapanski! 

Kako Hafington Post navodi, dr Majkl Paradiz je objasnio da to što je dečak po buđenju iz kome tečno pričao samo španski, nije tako retka pojava do koje dolazi kada se ponovo vraćamo u svesno stanje.

– Ovi efekti su ili privremeni ili stalni i zavise od mnoštva faktora. On se polako vraća engleskom, što je posebno u tom životnom dobi, dobar znak – objašnjava Paradiz.

Objašnjenje za to zašto je Ruben progovorio baš španski takođe može da bude prozaično. Naime, iako pre nesreće nije govorio ovaj jezik, stalno ga je slušao jer ga govore njegovi drugovi iz škole i njegov brat.

Rubenovi prijatelji su pokrenuli i kampanju za skupljanje novca za njegovo dalje lečenje, jer on planira da se po potpunom izlečenju vrati sportu.

U međuvremenu Rubenu se polako vraća sposobnost engleskog govora. Španski sad već govori tek nešto bolje nego pre kome.