Prizor od koga se ledi krv u žilama: Snimljen duh žene u zloglasnom Alkatrazu (VIDEO+FOTO)

Alkatraz, najozloglašeniji zatvor koji se nalazi na ostrvu preko puta San Franciska već godinama je omiljena turistička destinacija za sve koji žele da osete uzbiđenje i navalu adrenalina. Ipak, ono što su uslikali, prestravilo je jedan bračni par iz Britanije.

Ovaj bračni par je sa turističkom grupom posetio zloglasni Alkatraz.

Šejla Sileri-Volš, učiteljica iz Birmingema, snimala je ovu posetu svojim telefonom. U jednom trenutku fotografisala je čekaonicu za posetioce. Kada je pogledala kako je slika jeza joj je prošla telom – na fotografiji se videla mlada devojka kako direktno gleda u objektiv foto-aparata!

– Svaki turista obavezno mora da poseti zatvor Alkatraz. Međutim, kako smo kročili u zatvor tako smo shvatili da je atmosfera jeziva. Uopšte mi nije bilo prijatno – ispričala je Šejla lokalnom TV kanalu „Kron”.

Današnji izgleda zloglasnog zatvora, Foto: Wikipedia

– U prolazu sam fotografisala prozor u sobi za posete, gde nije bilo nikog. A kad sam pogledala fotografiju u mobilnom, videla sam tu mračnu žensku figuru na slici. Opet sam proverila prozor, ali ni u sobi ni tamo nije bilo nikoga. Odmah sam znala da je žena na fotografiji duh – rekla je prestravljena Šejla.

Par koji je fotografisao duha iz Alkatraza, Foto: youtube screenshot

Njen suprug je prvo pomislio da je reč samo o njenom, sopstvenom odrazu, ali Šejla uopšte nije bila tako obučena, a odeća devojke je očigledno podsećala na prošlost.

Prilog sa lokalne televizije u kome se vidi i jeziva fotografija možete pogledati ovde: