PROLAZITE KROZ PAKAO POSLE RAZVODA? Kinezi predlažu da legnete u grob i…

kina
[email protected]_news

Jedna od bizarnih metoda koje praktikuju Kinezi da bi se izborili s depresijom je nedavno obišla sve svetske medije i izazvala veliki interes, ali i čuđenje, jer su se protiv ove pošasti savremenog doba borili ležeći u grobovima.

Reč je o metodi borbe s depresijom nakon razvoda. Ovu “grobnu” meditacju praktikuju u kineskom gradu Čungking, gde je nekolicina žena meditirala u plitko iskopanim grobovima, a mahom se radi o razvedenim ženama.

Meditacija u grobovima je ideja Liu Taiđie, koja je takođe razvedena. Ona danas pomaže velikom broju žena da se izbore s bolnim i traumatičnim posledicama razvoda. Liu priznaje da se udala mlada, kada je imala svega 19 godina. Nakon dve godine postala je majka i živela je idilično sve do 2015. godine kada se njen svet iznenada raspao – muž joj je zatražio razvod.

Iako joj je bilo teško, nekako je uspela da se izvuče iz depresije, i to uz jednu neobičnu metodu. Danas, ona i ostalim ženama pomaže da se na isti način izbore s teškim razvodom. Suština meditacije u grobovima jeste da žene shvate da prošlost moraju zakopati i nastaviti sa svojim životom.

Znam kako se žene osećaju u tom periodu – osećaju se napušteno i iznevereno. Ja sam čak pomišljala i na samoubistvo nakon razvoda – kaže Liu.

Ona dodaje da osobe koje su očajne na neki način imaju osećaj da su blizu smrti. Zato je odlučila da meditira u grobu, kako bi i sama prošla kroz to iskustvo. Kada je shvatila da joj to pomaže, počela je da promoviše svoju metodu. Dodaje da meditacija pomaže da zaborave prošlost i okrenu se novom životu.

Liu na svom imanju ima iskopane plitke grobove, koje koristi za potrebe meditacije, a podrazumeva se da žene leže sklopljenih očiju, s rukama u položaju molitve. Na ovaj način simuliraju smrt i na taj način ostavljaju prošlost za sobom. Kada završe s ovim ritualom, ustaju iz groba i kreću u novi život.

Seanse meditacije u grobovima su besplatne i održavaju se svakih nekoliko meseci.

Doživeti neuspeh u životu, poput razvoda, ne mora biti nešto zastrašujuće. Sve što želim jeste da te žene nastave sa svojim životom i postignu zacrtane ciljeve – kaže Liu.loading...