Televizijski voditelj CNN-a Reza Aslan, izazvao je kritike hinduista nakon što je na snimanju jedne hinduističke sekte jeo ljudski mozak.

 

Aslan je otišao u Indiju kako bi se sastao s asketskom sektom Aghori koja ima manje od 100 članova, prenosi Independent. Kritičari su ga optužili zbog prikazivanja hinduizma kao ekstremne religije.

Jedini hinduista u američkom kongresu na Tviteru je objavio:

Vrlo sam uznemiren činjenicom da CNN iskorištava svoju moć i uticaj kako bi povećao nerazumevanje i strah od hinduizma“.

Na snimanju dokumentarnog filma sa guruima, Agori Aslan je takođe razmazao pepeo kremiranog leša po licu i pio je iz ljudske lobanje. Kada se Aslan posvađao sa jednim od pripadnika sekte, ovaj je počeo da jede vlastiti izmet i baca ga na Aslana vičući:

Odrezaću ti glavu ako nastaviš da toliko pričaš!“.

CNN je u promotivnom materijalu za film sektu Agori opisao kao “kanibale”, iako jedu samo meso ljudi koji umru prirodnom smrću.

Agori veruju da mogu da unište sramotu i strah shvatanjem da su sve suprotnosti zapravo samo zamišljene, a cilj njihovih rituala je da prekinu tabue oko telesnih tečnosti, seksualnih praksi i mrtvih ljudi.

Mnogi od njih žive na pogrebnim područjima i ponekad konzumiraju marihuanu kako bi im pomogla u meditaciji.