Šeril je objasnila da će to učiniti jer ju je pre smrti zamolio da, pre nego što ga sahrane, pronađe nekog ko će mu skinuti kožu, kako bi njihova deca i unuci mogli da uživaju u njegovim tetovažama.

– Pomislila sam da je to malo čudno, ali nije me briga. Uradiću to za njega. Tetovaže se rade stotinama godina i ovo je jedan od načina da ih sačuvamo – rekla je medijima Šeril.

Kris je umro od bolesti creva, a Šeril je u međuvremenu pronašla stručnjake koji bi mogli da ispune njegovu zadnju želju.

– Tetovaže mnogo govore o osobi koja ih nosi. Sama činjenica da je neko odlučio da nešto nacrta na koži i nosi to ceo život, svedoči koliko mu je to značilo. Ne biste sahranili ili kremirali neko Pikasovo delo, zar ne? Neke od tetovaža imaju istu vrednost – rekla je Kajl Šervud, vlasnica firme koja će izvesti “operaciju” skidanja kože.

Za to će im trebati čak tri meseca komplikovanog hirurškog rada, a kad ovo bude završeno, postaće najveća tetovaža ikad sačuvana u Sjedinjenim Državama. Šeril će morati za ovo da plati 80.000 dolara.

Kris je vodio salon za tetoviranje, a svoju prvu tetovažu nacrtao je kad mu je bilo samo sedam godina.

Tetovirao je i svoju suprugu Šeril, koja kaže da bi, kad dođe vreme, i ona želela da se sačuva njena koža kako bi i njene tetovaže bile izložene pored suprugovih.loading...