Rođen je kao zdrav dečak, a onda mu se koža pretvorila u KAMEN: Sada NE HODA I NE GOVORI (VIDEO)

Dečak
Printscreen/Youtube

Rameš Kumari je rođen kao zdrava i vesela beba, ali je koža na njegovom telu 15 dana kasnije počela da se ljušti i stvrdnjava, da bi na kraju postala crna i kruta poput krljušti. Oboleo je od retkog poremećaja pod nazivom “Ichthyosis”.

 

Stvrdnjavanje kože traje i dalje, a ono je prilično bolno i otežava kretanje ovom mališanu. Kada je napunio pet godina više nije mogao da hoda, a otežan mu je i govor pa jedino može da izgovori kada je gladan i kada mora da ide u  toalet.

Pored bolova, Rameš je zbog svog izgleda odbačen od svojih vršnjaka.

Roditelji Nar i Nanda dugo su misili da ne postoji nikakav lek za ovu bolest, a zbog svojih skromnih primanja od oko 50 dolara mesečno, oni nemaju dovoljno novca da pokriju bolničke troškove za malog Rameša.

Međutim, pomoć je iznenada došla, i to od britanske pevačice Džos Stoun. Ona je pogledala video-snimak malog Rameša na društvenim mrežama i odlučila da pomogne.

Džos je organizovala koncert u Katmanduu gde je prikupljeno skoro 1.500 evra za lečenje ovog obolelog dečaka. Pored sakupljenog novca, Džos je posetila Rameša i tom prilikom mu je donela i brojne poklone, igračke, slatkiše.

Rameš je sada primljen u bolnicu gde se lekari bole da mu olakšaju život. Sa dečaka je uklonjena mrtva koža, što je bilo prilično bolno, a u periodu od dve nedelje bio je i pod antibioticima kako bi se sprečile infekcije.

Sabina Batrai, dermatolog u bolnici u Katmanduu, istakla je da se vidi napredak u lečenju bolesti, ali da je ona bila u odmakloj fazi kada je dečak primljen u bolnicu. Mišići su atrofirali, a kosti oslabile, ali s obzirom na to da je Rameš rođen kao zdrav dečak, postoji mogućnost da će on pomoću fizioterapije uspeti da ponovo prohoda i vodi koliko-toliko normalan život.

– Veoma sam zahvalna Džos na njenoj inicijativi da pomogne mom sinu i nikada neću moći da joj se dovoljno zahvalim. Ona je uradila nešto što ovde niko nije mogao. Dugujem joj svoj život- istakla je Ramešova majka Nanda.

Pogledajte video: