ROĐENO DVOGLAVO JARE! Kad ga vide svi se krste, a vlasnici kažu – njima je NAJLEPŠE (FOTO+VIDEO)

Neverovatno jare rođeno je na farmi u Viskonsinu u SAD-u.

Printscreen

Džoselin Nujesk, koja se na ovoj farmi brine o kozama, primetila je da je majka tokom jarenja imala problema sa drugom bebom, što je u uobičajenim okolnostima potpuno normalno.

Ono što je usledilo bilo je daleko od uobičajenog.

“Počela sam da joj pomažem i u početku sam bila veoma zbunjena, ali tada sam shvatila da su dve glave na jednom telu i bila sam šokirana. Imalo je četiri noge, dva uveta, četiri oka i dva nosa. Obično se rodi oko 700 jarića svake godine, a do sad se ništa slično nije dogodilo”, navela je, a prenosi The Sun.

Bića sa dve glave mogu se pojaviti kada se embrion otcepi kao da formira blizance, ali se ne otcepi u potpunosti. Može se dogoditi i obrnuto, s tim da se dva odvojena embriona nepotpuno spajaju u formiranje dvoglavog stvorenja.

Malo ih preživi dovoljno dugo da se rodi, a još manje nakon rođenja, ali ovo jare je živo uprkos statistici.

Ono što je dodatno fascinantno u vezi sa ovom životinjom je činjenica da se hrani preko obe glave.

Ovo nije jedina bizarna koza koja se rodila ove godine. U januaru je u Indiji rođena koza sa mutacijom glave. Glava joj je bila toliko deformisana i sa spljoštenom njuškom da nije ličila na kozu uopšte.

Stanovnici su počeli da govore da je to koza sa ljudskim likom, kao i da je ova malena koza inkarnacija božanstva na zemlji.loading...