Prema pisanju britanskog Mirora, jedan ruski avanturista je nedavno otišao u zabačene delove Kavkaza kako bi snimio neuhvatljivog ruskog Jetija. Sudeći po ovom videu, izgleda da je uspeo!

Na snimku se vidi veliko, dlakavo stvorenje koje na dve noge hoda kroz šumu. Iako ključni dokazi o ovom misterioznom bići nedostaju, ovaj video je raspalio maštu mnogih.

Da bi potkrepio svoju tvrdnju o postojanju ovog bića i dokazao autentičnost snimka, anonimni istraživač je napravio gipsani otisak stopla i, zajedno sa videom, predao ga lokalnim naučnicima.

Međutim, ima dosta razloga da i pored ovih „opipljivih dpkaza” naučnici posumnjaju u njegovu priču, a ima dosta pitanja na koje treba odgovoriti.

Zašto nije poznata tačna lokacija gde je viđen ruski Jeti? Zašto se ne zna tačan datum kad je snimljen ovaj video? Zašto je dostavljen samo jedan otisak stopala kada je moglo više njih?
– Na ova i mnoga druga pitanja treba odgovoriti kako bi se ceo slučaj sa ozbiljnošću uzeo dalje u razmatranje – rekao je jedan od ruskih naučnika.loading...