Ovo pivo nosi naziv Un Kono Kuro što je japanska igra reči za "Glupost". Proizvodi se u predgrađu Tokija u Kanagavi u pivari koja se zove Sen Galen. Pivo je proizvedeno povodom dana "Prvoaprilske šale" 2013.

 

Објава коју дели Ahsoka JT (@ahsokajt) дана

Tek što se pojavilo na tržištu rasprodato je za svega par minuta. Jako crno pivo napravljeno je od izuzetno neuobičajnog sastojka – kafe.

Da stvar bude još čudnija čitavom procesu pomogli su tajlandski slonovi iz fondacije

” Tajlandski zlatni trougao”.

Proizvodni proces izgleda tako što zrno kafe prolazi kroz digestivni trakt slona. Pošto slonovi imaju moćan digestivni trakt na 33 kilograma kafe, uništi se 32 kilograma. 

Preostala zrna kafe imaju tu sreću da se nađu u ovom neobičnom pivu.

Gospodin Sato koji se bavi recenzijama piva napisao je: 

Nakon što se zadnja kap ovog fenomenalnog piva spustila iz usta u grlo, nastalo je nešto što se može uporediti sa “večernjim rumenilom posle zalaska Sunca”.

Kombinacija gorčine i slasti dugo je osvežavala moj um. Bila je to dobro poznata aroma koja me vodila kroz neverovatan doživljaj ovog piva. Dugo nakon ispijenog piva moje telo bilo je zasićeno ovom toplom aromom.

Ako vam se sviđa tehnološki proces izrade ovog piva, možete se oprobati u ovom poslu, ali imajte na umu da je angažman slonova izuzetno skup. Za 35 grama ovako procesuirane kafe moraćete da (im) platite oko 100 evra.