SANJALI STE SMRT? Nemate razloga za brigu, osim u OVOM slučaju

smrt
pixabay

U narodu je rašireno verovanje da ako sanjate nekoga da je umro, to znači da ste mu u stvarnosti produžili život. No, da li to važi i za slučaj kad sanjate sopstvenu smrt?

 

Sve nas s vremena na vreme muče noćne more raznoraznih vrsta. Međutim, najstrašnije je svakako kad se sanja smrt. Zato, donosimo vam kako narodna verovanja i sanovnici tumače šta ovakav san predviđa, ali i nešto ozbiljnije tumačenje smrti sa psihološke strane.

 

Videti smrt pred vama je dug život u bogatstvu i uz mnogo dece.

Gledati smrt da dolazi – naći ćete se u velikom iskušenju. Uhvatiti smrt rukama – imaćete sretan život.

Biti osuđen na smrtnu kaznu – u poslu vas očekuje napredak i veliki uspeh. Biti mrtav – oslobađanje od problema.

Gledati kako neko drugi umire – napustiće vas draga osoba.

Ako umire neko koga znate – prestanak veze s tom osobom ili s onim što nam ta osoba predstavlja.

Smrt drage osobe – potajno čeznete za nekom osobom koju niste dugo videli.

Ipak, psiholozi kažu da sanjati svoju smrt znači da se nalazite na životnoj raskrsnici, odnosno, da ste u nekoj vrsti tranzicije.

Jedan način života ostaje iza vas, a ispred vas se nalazi novi početak. Snovi o sopstvenoj smrti simbolizuju unutrašnju transformaciju, otkrivanje sebe ili, generalno, razvoj vašeg života u celini.

Drugim rečima, vaš život dobija jednu novu dimenziju, tako da nema razloga za paniku, jer je najčešće u pitanju pozitivna promena.

 

Konkretno, snovi o sopstvenoj smrti znače da su ispred vas velike promene.

Samo u retkim slučajevima smrt u snu predstavlja pravu, fizičku smrt. Obično ljudi pred kraj života učestalo sanjaju svoje bliske članove porodice koji su odavno mrtvi.

Najčešće je takav san pokazatelj da ste raskrstili sa starim navikama, pa je to metaforički vaša smrt u nekom smislu. U svakom slučaju označava završnicu nečega.

Kada je smrt bližnjih u pitanju, a to se uglavnom odnosi na članove porodice, značenja su različita, ali i dalje gravitiraju ka životnim promenama.

San o smrti brata ili sestre, znači da treba da prevaziđete nešto što se tiče vašeg detinjstva, da prestanete da živite u prošlosti i okrenete se budućnosti.

Snovi o smrti roditelja simbolizuju promene na nivou identiteta. To može ukazivati na proces odrastanja i osamostaljivanja, čak i ako odavno ne živite sa svojim roditeljima.

Smrt deteta znači da treba da odrastete i da u vašem životu više nema mesta detinjarijama. Takođe, to može predstavljati i otkrivanje sebe, odnosno nekih ranih, zaboravljenih delova ličnosti.

Ako sanjate smrt neke nepoznate osobe, to znači da su u toku velike promene u vašem životu na koje ne možete da utičete.