ŠEST MRAČNIH PREDOSEĆAJA KOJI SU SE POKAZALI KAO ISTINA: Da li je ovo sudbina ili slučajnost?

Od slučaja princeze Dajane, dečaka koji je sanjao da mu otac umire, mladića koji je najavio da će ceo svet čuti njegovo ime - otkrijte stvarne priče o predosećajima.

 

Predosećaje imaju svi, ali ključno pitanje koje se nameće jeste da li su oni rezultat šestog čula, viših sila ili pak straha odnosno odbojnosti prema nečemu. I dok je većina predosećaja neosnovana, neka strašna predviđanja su se pokazala neverovatno tačna. Ovo je njihov popis:

1. Noćne more se ostvarile
Amerikanka Kejti Loton imala je zastrašujuće noćne more nedeljama pre planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko teskobna da je nabavila četiri “lutkice za brigu”, koje je smatrala svojevrsnim amajlijama.

Ćerke su joj rekle da  je smešna i nisu obraćale pažnju majčinom predosećaju.

Kejti je bila toliko zabrinuta da je jednu lutku ponela sa sobom uavion. Ona i suprug su se 8. marta ukrcali na malezijski let MH370.

Nakon vesti o nestanku aviona, njihove ćerke otišle su u roditeljsku kuću, ali nikad nisu dobili konačno objašnjenje šta se dogodilo s njihovim roditeljima, osim da su nestali. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu za sećanje na njihovu majku.

2. Znao da mu je otac umro?
Početkom 2009. izraelska ofenziva na Pojas Gaze bila je u punom zamahu, a bombe i meci su leteli na sve strane i odnosili ljudske živote. Šestogodišnji dečak Baraa’ Abd al Rahman Badavi probudio se 7. januara nakon glasne eksplozije u plaču i majci ispričao kako je sanjao da je tata umro. Dečak je neutešno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda – njegov otac je poginuo zajedno s ujakom u eksploziji. Od tog dana neutešni dečak živi u strahu za živote svojih bližnjih. Detetu je dijagnostikovan PTSP.

3. Rekao da će njegovo ime čuti svet
Majk Braun je ubijen 8. avgusta 2014. u tragičnom incidentu koji je uznemirio ceo svet. Osamnaestogodišnji mladić ubijen je nakon sukoba s policajcem u Fergusonu, Misuri. Verzija policajca je da je ignorisao njegove pozive da stane, dok svedoci tvrde da je Majk stajao na mestu s rukama u vazduhu. Sud je oslobodio policajca krivice, ali slučaj je dobio ogroman publicitet i bio je povod mnogih protesta na račun rasne diskriminacije.

Braunova pomajka Kal veruje da je on pre svoje smrti imao snažan predosećaj da će umreti. Tvrdi da je Majk s njom pričao o Bogu i smrti mesec dana prije smrti, iako inače nije. Takođe, imao je česte snove o krvavim čaršafima  obešenim na kanapcu za rublje, a Kal misli da je to bila vizija njegove odeće nakon pucnjave. Osim toga, Braun je nakon diplome rekao nešto što je za par meseci ispalo veoma tačno “Ceo svet će znati moje ime”.

4. Rekao je ocu da se neće videti
Greg Bakli bio je američki vojnik u Avganistanu zadužen za obučavanje tamošnjih vojnika već s 21. godinom. Nakon sukoba s Avganistancem koga je obučavao, osećao je veliku uznemirenost koju je prijavio nadređenima. Rekao im je da oseća da bi se lokalci mogli okrenuti protiv Amerikanaca. U telefonskom razgovoru sa svojim ocem, koji je kasnije to prepričao medijima, Greg je rekao da ako do decembra te godine ne dođe kući, onda nikada ni neće. Par dana nakon toga Grega je ubio mladić koga je podučavao, a naknadno je ubio još dva marinca.

5. Priča o princezi Dajani

Nakon smrti obožavane princeze, javnost je bila u očajničkoj potrazi za krivcem – od paparaca, kraljevske porodice, Dodi Al Fajeda, vozača – ali nikada ništa nije dokazano. Šest godina nakon njene smrti, njen nekadašnji batler Pol Burel je otkrio svetu da ima njeno pismo u kojem ona govori da će biti ubijena. U njemu je navodno stajalo kako princeza smatra da postoje ljudi koji joj žele zlo i kako će njenu smrt prikazati kao automobilsku nesreću. Navodno, motiv za sve to je bio da se princ Čarls napokon može oženiti ženom koju voli – Kamilom. 

Burel je tvrdio da je Dajana čak i imenovala tu osobu, ali to nikada nije otkrio. Iako mnogi veruju u to, neki skeptici tvrde da je falsifikovao pismo da bi povećao prodaju knjige koju je napisao o voljenoj princezi.

6. Baš nije želeo da ide…
Nekoliko dana pre planiranog puta do njegove bake na Bali, 11-godišnji Migel Panduvinata stalno je ispitivao svoju majku o bogu i tome šta se događa s dušom nakon što umremo. Pre toga, dečaka nisu zanimale takve teme i njegovoj majci Samiri je to bilo čudno, naročito jer je dečak vedre naravi odjednom postao nervozan i nesrećan. Njegovo raspoloženje se pogoršavalo približavanjem leta, a noć pee puta majka je celu noć provela pokošavajući da ga smiri.

Sledećeg dana Samira je odahnula jer je Migel bio vedriji i šalio se sa svojim starijim bratom. Nakon što su se oprostili s majkom, Migel se pre ulaska u avion iznenada okrenuo i potrčao da se još jednom zagrle. Rekao joj je da će mu nedostajati i pitao šta će se dogoditi ako se avion sruši. Majka je dala sve od sebe da ga umiri i rekla da nema šanse da se to dogodi. Ispalo je tako da im je to bio poslednji zagrljaj – dva sata nakon toga majka je obaveštena da je avion pao. Samira čvrsto veruje da je Migelov predosećaj bio stvar sudbine i žali što nije poslušala dečaka, misleći da bi tako mogla da sinu spase život. loading...