SKINUTA OZNAKA POVERLJIVOSTI: Objavljen TAJNI PLAN Britanaca kako da uklone Hitlera i – zvuči LUDO

Ako ste gledali seriju „Alo, alo”, verovatno vam će vam ovo ličiti na zaplet iz Reneovog kafića: saveznici su planirali da krišom ubace ženske hormone u Hitlerovu hranu, ne bi li ga tako učinili manje agresivnim i - feminizaranijim.

Hitler
Wikipedia

Međutim, ne radi se o zapletu za ovu kultnu seriju, već o neobičnoj ideji kako da se prekine pat pozicija u Drugom svetskom ratu o čemu piše u novoj knjizi dr Brajana J. Forda.

Među fantastičnim zamislima bilo je i „bombardovanje” lepkom nacističkih trupa (kako bi bile sprečene da se „odlepe” od zemlje i napadaju) i – sakrivanje bombi u konzervama voća koje se uvoze u Nemačku.

Ideje su prvi put obelodanjene u knjizi “Tajna oružja: tehnologija, nauka i trka ka pobedi u Drugom svetskom ratu”, i to zahvaljujući tome što su sa nekih dokumenta skinute oznake „poverljivo”.

Brajn J. Ford, član Mense i autor naučno-popularnih knjiga, tvrdi da je britanska Vlada bila više nego ozbiljna u nameri da Hitleru promeni pol.

On kaže: “Postojao je saveznički plan da se prošvercuje estrogen u Hitlerovu hranu i promeni njegov pol – da bi bio feminiziraniji i manje agresivan.”

Saveznici su pre toga ozbiljno radili na proučavanju značaja hormona.

“Njihovo istraživanje pokazalo je koliko su bitni polni hormoni – počeli su da proveravaju učinak seksualne terapije u Londonu. Plan je bio da se Hitleru daju polni hormoni kao protivteža njegovoj beskorisnoj agresiji”, ističe.

Profesor Ford tvrdi da je plan bio savršeno izvodljiv, jer su britanski špijuni imali pristup mestu gde je pripremana hrana za firera. A zašto onda nije ubačen otrov?

“Imao je ‘testere’ koje je koristio da probaju njegovu hranu. Nije bilo načina da se u hranu stavi otrov, jer bi bilo žrtava, pa bi plan bio otkriven. Seksualni hormoni su druga stvar. Oni deluju samo ako su nedeljama ili mesecima u hrani, tako da na kraju niko ne bi shvatio šta se u stvari desilo”, objašnjava biolog.

Međutim, Hitler je pretekao domišljate saveznike u izvršenju ingenioznog plana: izvršio je samoubistvo, 30. aprila 1945.

Bar tako glasi zvanična verzija…