Dve devojke zadobile su teške povrede kad ih je pogodila munja dok su pravile "selfi" u gradu Bohumu na zapadu Nemačke, saopštili su danas nemački zvaničnici.

 

Policija u Bohumu je navela da su te devojke, stare 21 i 23 godine, nađene sinoć u naselju Vatenšajd kako leže na tlu s pocepanom odećom.

Zdravstveni radnici oživljavali su 23-godišnju devojku koja je zadržana na odeljenju intenzivne nege zbog povreda koje su opasne po život, saopštila je lokalna policija.

Mlađa devojka kazala je policiji da je poslednja stvar koje se seća šetnja s prijateljicom pešačkom stazom i snimanje kamerama mobilnih telefona. Iz policije je navedeno da je “očigledno da ih je iznenadila oluja”.

Ta 21-godišnja devojka je takođe u bolnici, ali njen život nije ugrožen.

Na zapadu Evrope su jake oluje poslednjih dana, jer je temeratura visoke za ovo doba godine, navodi agencija AP. Poplave dubine vode do 1,6 metara su u delovima Nemačke, a zbog oluje je su otakazane desetine letova na aerodromu u Frankfurtu.

Oko 20.000 udara gromova zabeleženo je u noći između subotre i nedelje u Velikoj Britaniji tokom jake oluje, a jedan aerodrom nadomak Londona prijavio je probleme jer je udarima munja oštećen sistem za punjenje aviona gorivom čime je saobraćaj bio poremećen.loading...