Šta to izranja iz vode?! Monstruozna glava konačni dokaz postojanja čudovišta iz Loh Nesa? (VIDEO)

Reč je o jednoj od najfantastičnijih priča na svetu. „Nesi” je prvi put viđena davne 565 godine, i od tada je primećena čak 1067 puta! A sada svetski poznat istraživač paranormalnih aktivnosti tvrdi da ima konačan dokaz o postojanju čudovišta iz Loh Nesa!

Džonaton Brajt, poznati istraživač paranormalnog tvrdi da je fotoaparatom uhvatio čuveno čudovište kako izranja iz vode jezera, piše Dejli mejl.

Fotografija je veoma slična podvodnoj fotografiji koju je 1972. godine načunio dr Robert Rajns, naučnik koji je proveo godine tragajući za Nesi. On je umro 2009. godine bez konačnog dokaza osim njegove „gargojlove glave” za koju je tvrdio da predstavlja čudovište kako izranja iz vode.

Iako Brajt ne tvrdi da je ono što se vidi na njegovoj fotografiji legendarna Nesi, kaže da će se vratiti na jezero i proučiti dokumentaciju i druge dokaze o postojanju čudovišta.

– Kada vide fotografiju, neki tvrde da je to konačni dokaz, drugi kažu da je optička varka, a ima i onih koji me optužuju da je u pitanju nameštaljka. Ipak, to je što je i ja se nadam da ću pronaći još dokaza za postojanje čudovišta – kaže Brajt.

 

Čudovište iz Loh Nesa još zvano Nesi ili Nes (galski Niseag) je stvorenje ili grupa stvorenja za koje se veruje da žive u jezeru Loh Nes, dubokom čistom jezeru koje se nalazi blizu grada Invernes u severnoj Škotskoj. Nesi je kategorizovana kao jezersko čudovište od legendarnih zveri.

Zajedno sa Bigfutom i Jetijem je jedna od najvećih misterija kriptozoologije.