SVE JE DELOVALO SAVRŠENO, ALI… Oni su bili genijalci i OKONČALI SU TRAGIČNO!

Depresija
Foter/ .v1ctor Casale. / photo on flickr

Ovih sedmoro genijalaca menjali su svet, a završili su na jezive načine.

 

Svaki put kad čujemo za neko čudo od deteta oduševimo se, naročito kada uradi nešto što mnogi odrasli nisu u stanju. Međutim, talenat, jedinstvenost i visoka inteligencija ne štite ih od razornih okolnosti i dešavanja. Nažalost, često se čini da su podložniji tragičnim krajevima života.

ARON ŠVARC – Imao je svega 14 godina kada je izumeo RSS softver za pretplatu na onlajn informacije. Bio je ključna figura Online aktivizma. Hakovao je neprofitni sajt JSTOR i u javnost pustio skoro pet miliona dokumenata. Čekala ga je kazna od 35 godina zatvora i milion dolara. Obesio se sa 26 godina.

ROBERT PIS – Bio je dete koje obećava. Čak u vrtiću dobio je nadimak Profesor. Kada ga je na nekom banketu sreo izvesni biznismen dao mu je blanko ček da plati svoje obrazovanje, jer je bio očaran Robertovom inteligencijom. Sin samohrane majke, otac mu je bio u zatvoru zbog dvostrukog ubistva. Pis je primljen na Jejl gde je studirao biohemiju. Međutim, tajno je radio kao diler marihuane. Upucan je sred bašte ovog narkotika sa 30. godina.

PIČIZ GELDOF – Ćerka muzičara Boba Geldofa i TV lica Pole Jejts imala je svega 11 godina kada joj je majka umrla od unošenja prekomerne doze narkotika. Pičiz je počela da piše za Elle časopis sa 15 godina. Već sledeće godine pisala je za Gardijan i Telegraf. Međutim, vremenom je postala zavisna od heroina. Preminula je, kao i majka, od prekomerne doze, u 25 godina.

ERVIN NJIREDAZI – Imao je samo tri godine kada je počeo da komponuje, a u osmoj godini svirao je u Bakingemskoj palati. Njegov otac bio je apatični ženskaroš, a dominatna majka iskorišćavala je sinovljeve talente. Ervina su nazivali “novim Listom”. Imao je 17 godina kada se preselio iz Mađarske za SAD i to je bio početak kraja njegove karijere. Ženio se deset puta i skliznuo je u siromaštvo i alkoholizam.

BARBARA NJUHOL FOLET – Sa samo 12 godina napisala je knjigu “Kuća bez prozora” koja je postala bestseler. Udala se mlada i imala je svega 25 godina kada je nakon svađe sa suprugom nestala. Od te večeri je niko nikada više nije video.

BRANDEN BREMER – Imao je 18 meseci kada je naučio da čita. Sa tri godine je svirao klavir. Do desete godine završio je srednju školu i sa 11 je upisao koledž. Bio je srećno i veselo dete. Godine 2005. studirao je da postane anesteziolog i snimao je drugi muzički CD. Pronađen je mrtav u svom domu. Pretpostavlja se da je reč o samoubistvu, iako nije pronađena nikakva poruka. Iste noći kada je umro njegovi organi su donirani.

SERGEJ REZNIČENKO – Naučio je da čita sa dve godine. Sa 15 je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Ukrajini. Međutim, njegova majka je pripadala Jehovinim svedocima i izolovala je sina od njegovih vršnjaka. Vremenom, Sergej se zatvorio u svet video igara. Godine 2011. postao je teško depresivan i počeo je da halucinira. Tvrdio je za sebe da je bog. Skočio je kroz prozor i tako se ubio.loading...