TEORIJA ZAVERE u koju veruje istaknuti SRPSKI FILOZOF: Kontrolišu nam um i izazivaju zemljotrese

nebo
Pixabay.com

Prva asocijacija na skraćenicu "HAARP" jako mnogo govori o ljudima. Nekima je prva asocijacija album britanske grupe Muse, drugi pomisle na klimatsku kontrolu i izazivanje potresa.

 

Teoretičari zavera kažu da je Program za istraživanje polarnog svetla (HAARP) odgovoran za gotova sva zla koja se dogode na svetu!

HAARP su izgradile američke vlasti kako bi korištenjem visokih frekvencija istraživali zemljinu jonosferu, ali od samog početka programa u devedesetima, teoretičari zavera govore da je to zapravo postrojenje za kontrolu vremenskih prilika.

Sve je počelo 1995. godine kada je Nik Begič, sin jedne od najmoćnijih političkih porodica Aljaske, objavio knjigu “Anđeli ne sviraju ovaj HAARP”. Na kraju je prodao više od 100.000 primeraka i time su teorije zavera dobile krila.

– Ruski vojni časopis upozorava da će odašiljanje zračenja u jonosferu dovesti do kretanja zemljinog magnetnog polja – napisao je Begič u svojoj knjizi. 

Begič je publici govorio da je HAARP zapravo prototip oružja neograničene snage i nepredvidivih posledica. Jedna od mogućih primena je izazivanje zemljotresa. Teoretičari zavera “utvrdili su” da je HAARP odgovoran, između ostalog, za potres na Haitiju 2010. godine.

Katastrofalni potres ubio je oko 160.000 ljudi na tom karipskom ostrvu, a teorije o uzroku zemljotresa pojavile su se gotovo istovremeno sa vestima o broju poginulih.

Osim potresa, Begič smatra da istraživačka stanica na Aljaski može kontrolisati ljudsku psihu. On kaže da budući se ljudsko telo većinom sastoji od vode, a molekuli vode počinju vibrirati kad su izložene HAARP-ovom zračenju, ta radijacija može ljude učiniti neraspoloženim ili čak vrlo agresivnim.

 

Popularna TV-serija “Dosije Iks” posvetila je jednu od najgledanijih epizoda upravo teorijama zavera o kontroli uma. U toj epizodi agenta Moldera otima čovek koji je izložen preteranom zračenju neimenovane tajne stanice američkih vlasti. Otmičar na kraju umire zbog tog zračenja, nakon što ga agentica Skali ne uspe spasiti.

Posebnu važnost teorijama zavera dao je bivši guverner Minesote i bivši profesionalni rvač Džese Ventura. On je u svojoj emisiji optužio vlasti da kontrolišu ljudske umove zračenjem HAARP-a. Optužio je vlasti i da su nenamerno izazvale cunami koji je 2004. godine pogodio Indoneziju.

Teoretičari sa naših prostora

Nisu samo američki teoretičari uvereni u nadprirodne sposobnosti istraživačkih stanica.

Srpski filozof Velimir Abramović jedan je od vodećih teoretičara zavera na našim prostorima. On govori da HAARP direktno utiče na vremenske prilike.

– Direktna proizvodnja ciklona nad zadanom teritorijem spada u najjednostavnije HAARP operacije – tvrdi ovaj filozof.

U nedavnom razgovoru za makedonske medije, on je tvrdio da postoje dokazi o kontroli vremena i to na Balkan.

– Sva merenja mojih prijatelja, koji prate HAARP, bivših vojnih stručnjaka, kao i inženjera ‘Teslijanaca’, koji u vikendicama imaju privatne laboratorije i prilagođene merne instrumente vlastite konstrukcije pokazuju da se na Balkanu već više puta veštački uticalo na atmosferu, jonosferu i uopšte na geofizički sastav izabranih lokaliteta na Balkanu – rekao je Abramović.

Godine 2014. objavljeno je da će američke vlasti završiti istraživanje u sklopu HAARP-a. Najveći deo mernih instrumenata stavljen je u skladište sredinom te godine i otad ustanova zjapi prazna.

Sve to će se promeniti iduće godine kada će fakultet Fairbanks ponovno pokrenuti istraživanje.

– Pet generatora struje smo nedavno testirali i ustanovili da su ispravni. Neke instrumente ipak ćemo morati da popravimo ili zamenimoi – izjavio je istraživač Kris Falen.

Očekuje se da će HAARP ponovno početi sa radom početkom iduće godine.loading...