TRETMAN STAR 2.500 GODINA: Da li biste pristali na MASAŽU NOŽEVIMA? (VIDEO)

masaza nozevima
printscreen/youtube

Neki idu u šetnju da bi se opustili, drugi čitaju knjigu ili nešto slično, a ima i onih koji odu na masažu. Ali ne običnu, nego na masažu - noževima!

 

Verovali ili ne, žena po imenu Hsiao Mei Feng na Tajvanu već 30 godina nudi usluge masaže noževima!

Oni koji dođu da se na ovaj način opuste, treba da legnu, na kožu im se stavi neki (prilično tanak) materijal, a zatim maseri preko toga pritiskaju njihovu kožuj noževima.

Nakon što na nož stavi određeni rastvor i naoštri ga, maser prvo lagano izmasira rukama kako bi pospešio cirkulaciju, a zatim pređe na masažu noževima.

U toku masaže, maseri ispuste određeni zvuk kojim navodno izbace negativnu energiju koja pređe na njih sa osobe koju masiraju.

Ovaj tretman potiče iz Kine i star je 2.500 godina. Ali, mi smo smislili originalnu verziju masiranja noževima, kaže Feng i dodaje da koriste dva noža koja predstavljaju “jin” i “jang”.

Masaža noževima inače košta oko 34 evra, a Feng tvrdi da se na ovaj način “menja energija osobe i na taj način se opušta”.

Iako nama ne deluje ni najmanje opuštajuće masiranje oštrim predmetom, ona tvrdi da je reč o specijalnim noževima koji su bezbedni.

Ne bismo to radili kuhinjski noževima – dodaje.

Mi i dalje nismo baš ubeđeni da bismo se usudili na ovo, ali oni koji su probali kažu da je sjajno iskustvo i da imaju utisak “kao da je struja prošla kroz celo njihovo telo”.